Home

Varainsiirtovero omistus alle 50

Omistus alle 50 prosentin - Digitoday - Ilta-Sanoma

 1. Kaikesta saa vaikeaa jos sitä niin haluaa ajatella. Sinä et haluaisi tehdä tälläista kauppaa, joku muu saattaisi.
 2. en kun on monella muullakin merkittävällä tavalla hankalaa
 3. Kun meillä on n 550000 ihmistä ulosotossa vuodessa niin pysyvästi syrjäytettyjä on varmaan satoja tuhansia
 4. en on hyödyllistä alueiden työllisyyden kannalta, lähinnä siksi että työvoiman liikku
 5. Se on muuten täysin vapaaehtoinen. Asunnon voi aina myydä itse, jos ei tunne saavansa sellaista palvelua, mistä kannattaisi maksaa.
 6. Vaikka 2% ei kuulosta paljolta, on sen pakko olla päätöstekijä ainakin joissain asunnonostopäätöksissä. Jos se ei kirjaimellisesti olisi sitä ikinä, voisi myyjä korottaa hintaa 2% ja sitten uudestaan 2% jne. Lienee selvää joku näistä 2%:n korotuksista estää joitain ostopäätöksiä, koska muutenhan myyntihinnan voisi korottaa 2% askelmissa mielivaltaisen korkealla ja silti samat ostajat ostaisivat asunnot.
 7. Kela voi maksaa asumistukea ruokakunnalle, joka asuu omistusasunnossa. Omistusasuntona pidetään osakehuoneistoa tai omakotitaloa, josta ruokakunta omistaa vähintään 50 %.

Suomessa on edullisempaa asua omassa asunnossa kuin vuokra-asunnossa, koska vuokra-asumista rasittaa vuokravero, joka on tapauksesta riippuen vähän yli 30 % vuokran määrästä siltä osin kuin se ylittää yhtiövastikkeen ja muut vuokranantajan hyväksyttävät kulut.  Sillä kumman rahaksi kutsutaan sitä osaa vuokrasta, joka tilitetään valtiolle, ei ole mitään merkitystä. Muodollisesti tämä on vuokranantajan rahaa, mutta mikään ei muuttuisi, jos vuokratulo olisi verotonta ja vuokralaista verotettaisiin vuokranmaksusta yhtä paljon kuin nyt verotetaan vuokranantajaa. Tässä laskelmassa tätä vuokraa rasittavaa veroa pidetään vuokran maksajan menona, koska hänen tililtään sekin raha menee korkeampana vuokrana.En toisaalta usko myöskään väitettä, että varainsiirtoveron poistosta menisi vähänkään pidemmällä aikavälillä suurempi osa säästöön (vähemmän asuntolainaa) ja tuloveron alennuksesta. Voihan pienemmän lainan myötä sitten vaikka lyhentää lainaa pienemmissä erissä. Oletettavasti laina-aika ei tästä lyhenisi.Näin jälkiviisaana olisi varmasti voinut tehdä kaikkea paremmin, mutta sen hetken asuntojen hintakehitysnäkymät oli Tampereella korkeintaan nollakasvu, eli siitä väliasunnosta olisi todennäköisesti saanut suunnilleen sen saman millä sen osti.

Kehitysyhtiö vauhdittamaan kasvua

Kiinteistöveron tulisi perustua mahdollisuuksien mukaan maapohjan arvoon lisättynä rakennusoikeuden markkina-arvolla, ts. jonkinlaiseen mahdollisimman lähellä todellista olevaan laskennalliseen tontin markkinavuokraan.Varainsiirtoveron tuotto vuonna 2013 oli 584 miljoonaa euroa. Tuotosta 85 % kertyi asunto-osakkeiden ja kiinteistöjen kaupoista.[5]

Valtioneuvoston teettämän VATT:n tutkimuksen mukaan varainsiirtovero vähentää muuttamista niin maakunnissa kuin maakunnista toisiinkin. Veron vuoksi ihmiset asuvat tilanteeseensa huonosti sopivissa asunnoissa ja vero voi haitata työmarkkinoiden toimintaa. Siksi asunnot ovat tehottomassa käytössä ja hyvinvointi vähenee merkittävästi. Veron korotus 1,6 prosentista kahteen prosenttiin (0,4 %-yksikköä, 2013) vähensi osakehuoneistojen omistusasujien muuttoja 4,3 %.[9] Jos vertaat tarkemmin, havaitset että isot määrittävät esim. Helsingin uusilla alueilla yksityisten vuokratason.Eräissä omistusasunnon tyypeissä rahoitus perustuu taloyhtiön ottamaan lainaan, joka kattaa suuren osan asunnon kokonaiskauppahinnasta. Myös nämä asunnot katsotaan omistusasunnoiksi, koska omistusoikeus siirtyy ostajalle kaupantekotilaisuudessa. Stream Omistus by Marko Puro from desktop or your mobile device. Marko Puro. Omistus. 1 year ago1 year ago. 50 plays50. View all likes2

Kohdetta välittää:

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.Kerrostaloasukaskin sitoutuu ihan eri tavalla omaan asuntoonsa kuin vuokralainen. Seurauksena on se, että kansalaiset ovat valmiita suurempiin uhrauksiin oman maansa ja yhteisönsä hyväksi kriisitilanteessa kuin mitään omistamattomat. Samoin he ovat vuokralla asujia parempi tuki lailliselle yhteiskuntajärjestykselle. Tämä on suurehko yhteiskunnallinen hyöty. tcrown:Varainsiirtovero ei ollut yhdessäkään muuttopäätöksessä minkäänlainen päätöstekijä.Vähän riippuen siitä minkälaiset nuo ensimmäiset asuntonne olivat, olivatko ne vuokralla vai omistuksessa, minkälaisen asunnon ostitte, ja miten asuntojen hinnat kehittyivät, tuolla lykkäämisellä olette voineet tehdä joko voittoa tai tappiota. Oletko arvioinut kuinka suuri tämä voitto/tappio oli, ja eikö se(n odotusarvo) ollut mitenkään mukana päätöksenteossa? Entä olisitteko tehneet kaupat itse vai kiinteistönvälittäjän avulla, ja tähän sama kysymys, eikö nämä kustannukset olleet keskusteluissa ollenkaan mukana?

Hallitus lupaa painottaa myös yhteiskuntavastuuta omistuksissaan. Tarkoituksena on esimerkiksi puolittaa yritysjohdon irtisanomiskorvaukset valtionyhtiöissä.Varainsiirtoveron takia nuoren kannattaa aloittaa asumisuransa vuokra-asunnossa, jos asunnon vaihto on todennäköisesti edessä kahden vuoden sisällä. Siksi pienistä vuokrattavasta huoneistoista on niin kova kysyntä. Joidenkin on myös pakko valita epäedullisempi vuokravaihtoehto, koska edellytyksiä asuntolainan saamiselle ei ole.

PPS. taloustieteilijät ovat yhtenä miehenä sitä mieltä, että varainsiirtovero on yksi typerimmistä mahdollisista veroista.Kyllä tuo on huomioitu. Pankit tekevät sitä kaiken aikaa. Vieraan pääoman ehdot ovat (tarkasteltaessa miljoona tapausta) huomattavasti edullisempia kun on omistaja-asuja. Maalaisjärjellä ensimmäinen lisää kulutuskysyntää (minun mielestäni taloutemme tämän hetken pääasiallien ongelma) selvästi enemmän kuin jälkimmäinen. Ehkä joku taloustieteilijä osaa selittää miksi näin ei ole.Toiseksi, onko tämä todella niin yleistä, että tästä aiheutuvat hyvinvointitappiot ylittävät kolmen prosentin korotuksen kotitalouksien tuloveroihin aiheuttamat hyvinvointitappiot?Ja tietenkään ei ole pakko verrata varainsiirtoveroa juuri 3%:n muutokseen tuloveroissa vaan sen sijaan voisi verrata sitä esim vähän alle 50%:n muutokseen kiinteistöverossa. Kumman niistä luulet aiheuttavan pienemmät hyvinvointitappiot?

Karstulan, Eevantiellä peruskuntoinen kaksio. Huoneisto on päätyhuoneisto. Huoneistossa on olohuone, keittokomero, pesuhuone ja sauna. Olohuoneessa ja keittokomerossa lattiapinnoitteena parkettia ja makuuhuoneessa muovimatto. Seinäpinnat joko maalattu tai tapetoitu. Pesuhuoneen lattia ja seinät on laatoitettu. Huoneistosta on lyhyt matka Pääjärven rantaan ja keskustan palvelut kävelymatkan etäisyydellä. Tästä pintaremontoimalla pieni, nätti koti joko omaksi tai sijoitusasunnoksi! (Ehkä on muutenkin syytä korostaa, että on selvää, että varainsiirtovero on haitallinen vero, kuten lähes kaikki muutkin verot. Kysymys on siitä, kuinka haitallinen vero se on muihin veroihin verrattuna, ja minun on äärimmäisen vaikea uskoa, että tuon haitat olisivat edes lähellä kolmen prosentin muutosta kotitalouksien maksamissa tuloveroissa ,varainsiirtovero on vajaa miljardi ja tuloverot vajaa 30 miljardia. Tarkemmat luvut valtion budjetista)Toki, jos asuntojen hinnat kehittyvät negatiivisesti sillä alueella missä asuu, omistusasuminen voi monestakin syystä olla kalliimpaa kuin vuokra-asuminen. Ja suoraan sanottuna, jos minulla olisi tarve vaihtaa neljännesmiljoonan kiinteistöstä toiseen viisi kertaa kymmenessä vuodessa tyypillisellä suomalaisessa muuttotappioalueella, en kyllä oikein osaisi pitää tuossakaan tapauksessa varainsiirtoveroa merkittävimpänä taloudellisena murheena.karvinen: Myyntihinta voi olla normaalia markkina-arvoa korkeampi jos vuokralainen kerran on niin rakastunut asuntoonsa. Verotuksen rakenne on myöskin vähän pidemmän aikavälin kysymys, eikä sitä pitäisi ajatella lyhyemmän ajan kysyntä-/suhdannepoliiikan kautta.

Varainsiirtovero asuntokaupassa YIT

Ainakin minulle 10 000 e vastaa aika montaa tuntia muuttopakkausta. Sillä veroon menevällä rahallahan saisi vaikkapa jonkun muuttopalvelun tekemään muuton alusta loppuun eikä tarvitse itse enää pakata ollenkaan. Toinen mietintä: Yritetään nyt tutkia tapausta, jossa varainsiirtoverolla on mahdollisimman suuri paino. Esimerkkikotitaloutemme siis tekee muutot harrastuksekseen ja ilokseen polkupyörällä, samoin pitää viihdyttävänä ja riskittömänä harrastuksena sekä vanhan kiinteistön myyntiä että uuden ostoa, joten ei käytä kiinteostönvälittäjää eikä laske käytetylle ajalle mitään kustannusta. Uusissa kodeissa ei ole koskaan remontointitarvetta eikä tarvetta uudelle sisustukselle. Tämä tyypillinen kotitaloutemme edellisten lisäksi muuttaa neljännesmiljoonan kiinteistöstä toiseen kahden vuoden välein. Eli ainoa kitkatekijä asunnon vaihdossa on varainsiirtovero, kun vielä oletetaan velkojen korot ja asuntojen hintakehityskin nollaksi. Mitä tapahtuu?Jos varainsiirtovero ei vaikuta mihinkään, niin ei voi kyllä muuttovaivakaan vaikuttaa, se kun on pienempi kuin varainsiirtovero (ja sitäpaitsi yhtä suuri kuin vuokra-asujalla) Eikö kiinteistövälityspalkkiokaan, kun se on kiinteistöissä ihan samaa kertaluokkaa (ja kiinteistön voi myydä itse).Mitä tulee kiinteistövälittäjään, olisimme todennäköisesti sellaista käyttäneet, siltä kun saa muutakin kuin pelkän laskun.Se, että ensiasunnon hankkimisesta ei peritä varainsiirtoveroa, kannustaa myös lykkäämään asunnon ostoa niin, että ensimmäinen asunto on riittävän suuri.

Olen siis tästä hinta-ajattelusta eri mieltä. Asumisen ”arvo” tai ”hinta” miten sen haluaakaan ajatella on korkeampi silloin kun asuja on joku muu kuin asunnon omistaja. Silloin kun asuja ja omistaja ovat yhtä on ”arvo/hinta” täsmälleen sama kuin kaiken aikaa realisoituvat kustannukset, pääomakustannukset mukaanlukien. Silloin kun ne ovat eri on ”arvo/hinta” Jouko Ollilan kuvaamia, sanotaan niitä vaikka transaktiokustannuksiksi, vaivannäöksi tai riskiksi yksinkertaisemmin, korkeampi.Osmo Soininvaara: Pirjo, Ne AY-liikkeen verovapaat asunnot ovat kuitenkin markkinahintaisia ja markkinahinta määräytyy suurimmalta osalta noiden tavallisten sijoitusasuntojen perusteella… Varainsiirtovero. E-booklet > Verotus. Kiinteistön tai arvopaperien omistusoikeuden luovutuksesta maksettava vero. Veron peruste on kauppahinta tai muu vastike. Osakkeiden tai muiden arvopapereiden varainsiirtovero on 1,6 % tai 2% ja kiinteistöjen varainsiirtovero 4..

Varainsiirtovero - Ostajan muistilista - Suomi24 Keskustelu

 1. (Vielä. On aika laaja yhteisymmärrys asiasta jotain ymmärtävien kesken, että kiinteistövero kapitalisoituu kiinteistojen hintoihin. Miksi varainsiirtovero ei kapitalisoidu?)
 2. Tuskinpa pääkaupunkiseudulta löytyy töitä kaivosmiehille tai kaivosmiehille. Jotain hakkaraista tuskin kukaan haluaa palkata puhelinmyyjäksi
 3. Miettikääpä maalaisjärjellä. Me haluaisimme, että taantuvilta alueilta muutettaisiin työn perässä muualle. Vanhasta kämpästä saa verraten vähän rahaa ja uusi maksaa todennäköisesti paljon enemmän. Siihen vielä päälle 2 tai 4 % ylimääräinen vero muuton takia – totta kai sillä on vaikutusta muuttohaluihin.
 4. Meneekö varainsiirtovero, jos ostaa itselleen avopuoliosn osuuden yhteisesti omistetusta asunto-osakkeesta? › Yhteisen kesämökin omistus. › Yhteisomistajuus mökkitontilla - riita-asia. › 50-luvulla tehty maa-alueen kauppa josta lainhuudatus tekemättä
 5. Hyvä vuokralainenhan on jo menetetty tässä tilanteessa, jossa hän on ostamassa asuntoa. Näitä kuluja ja vaivoja et siis vältä.

Хэштег #varainsiirtovero в Твиттер

 1. Meidän mielestämme keskustelu kuuluu kaikille. Jos haluat apua ongelmaasi, jakaa ajatuksiasi tai kysyä mielipiteitä, aloita keskustelu! Anonyymisti tottakai.
 2. Hyökkäät olkiukkoja vastaan. Sadan kilometrin muuton takia varmasti muutetaankin, mutta kymmenen tai kahdenkymmenen kilometrin muutoissa varainsiirtovero saattaa muuttua merkittäväksi tekijäksi.
 3. Ensinnäkin, millä perusteella olet noin varma, että sijoitusasunnon omistaja ei saa nyhdettyä vuokralaiseltaan kahden prosentin ylihintaa? Jo lähtökohtaisesti tuollaisessa tilanteessa vuokralaisen täytyy olla aloitteentekijä, joten on neuvottelussa altavastaajana. Lisäksi hinnankorotusvaraa tulee kiinteistövälittäjän puuttumisesta, muuttokustannuksista (henkisistä ja taloudellisista)ja yleisestä epävarmuudesta, mikä uuden asunnon ostoon liittyy.

Omistusasunnoksi katsotaan myös yhteisomistuksessa oleva asunto ja asunto, jonka asumiskustannuksista ruokakunta vastaa kuten omistusasunnossa. Tällainen tilanne on esimerkiksi silloin, kun leski on pitänyt itsellään hallintaoikeuden kuolinpesän omistamaan asuntoon.Tuollainen 3%:n muutos tuloveroonhan olisi hyvin pieni. Minulle se olisi 300 €:n ja 400 €:n välimaastossa per vuosi.Kun tarjolla on pätkäsoppareita tai nollatuntisoppareita provikkapalkallaniin ei kukaan järkevä ota riskiä ja lähde olemattoman tulon perässä. Omistus on välillistä, jos sinun, perheesi tai yhteinen omistusosuutenne väliyhtiöstä on vähintään 50 %. Omistat 50 % yrityksestä B Oy, joka puolestaan omistaa 7 % yrityksestä C Oy, jossa itse olet toimitusjohtajana ja omistat itse suoraan 8 %. Välillisen omistuksen kanssa omistusosuutesi on 15..

Osmo: mikä olisi vuokranantajaan insentiivi suostua moiseen järjestelyyn? Jos hyvä insentiivi löytyy, niin eikötällä voisi kiertää varainsiirtoveroa myymällä esim. aluksi sovittajan määräaikaisen vuokrasopimuksen kautta?Omistusasuja joutuu säästämään asuntoaan varten osan asunnon hinnasta ennen kuin saa edes lainaa. Lainasta maksetaan korkoja. Omistusasuja joutuu maksamaan putkiremontit, julkisivuremontit ja suuren määrän muita taloyhtiön remontteja. Nämä kustannukset ovat alkuun paljon suuremmat kuin vuokralla asuminen. Entäpä, jos vaitoehtona on, että asuu vuokralla ja sijoittaa nämä säästyneet kustannukset vaikkapa osakkeisiin? Eli onko onko omistusasuminen parempi sijoituskohde kuin osakesijoittaminen tai jokin muu vaihtoehtoinen sijoittamisen muoto?Varsinaisestihan kysymys ei ole joko-tai. Sekä ostaja että myyjä maksavat osan verosta, olipa kyseessä mikä tahansa kaupankäyntivero. Hintajoustot määräävät, kuinka suuren osuuden kumpikin osapuoli maksaa. Joustamattomampi osapuoli joutuu maksamaan enemmän. Vuokramarkkinoilla taitaa toki vuokralaiselle langeta suurempi osuus, joskin tiedän hyvin vähän vuokramarkkinoiden hintajoustoista.

Varainsiirtovero (kiinteistö). Sivut:1. Jez 8.8.2017 18:56. Miten suosittelisitte että talon omistus jaetaan? Olisiko varainsiirtoveron suuruus hänen kohdallaan esim. Minä > olen ensiasunnon ostaja, hän ei. Miten > suosittelisitte että talon omistus jaetaan Vuokravero koskee vain yksityiseltä vuokrattuja asuntoja. ”AY liikkeen” vuokralaisien ei ko. veroa tarvitse maksaa.Tämä nyt on aika helppo. Kiinteistöveron alentaminen aiheuttaa hyvinvointitappioita, joten jos noista kahdesta pitää valita, kannattaa verottaa kiinteistöverolla. Mutta kuten yllä totesin, vertailu pitää tehdä haitallisimpaan, ei parhaaseen veroon.Ensimmäinen mietintä: Äkkiä mietittynä löydän itseltäni kymmenen vuoden ajanjakson, jossa olen asunut neljässä omistusasunnossa. Varainsiirtovero ei ollut yhdessäkään muuttopäätöksessä minkäänlainen päätöstekijä. Ei käynyt mielessäkään että se olisi vaikuttanut muuttohalukkuuteen.– Tämä ei ole mikään yrityshautomo tai pääomasijoittaja. Tämä ei ole millään lailla Teollisuussijoituksen tai Tekesin tontilla, Sipilä kuvasi kehitysyhtiötä.

tcrown: Vähän riippuen siitä minkälaiset nuo ensimmäiset asuntonne olivat, olivatko ne vuokralla vai omistuksessa, minkälaisen asunnon ostitte, ja miten asuntojen hinnat kehittyivät, tuolla lykkäämisellä olette voineet tehdä joko voittoa tai tappiota. Oletko arvioinut kuinka suuri tämä voitto/tappio oli, ja eikö se(n odotusarvo) ollut mitenkään mukana päätöksenteossa? Entä olisitteko tehneet kaupat itse vai kiinteistönvälittäjän avulla, ja tähän sama kysymys, eikö nämä kustannukset olleet keskusteluissa ollenkaan mukana?Hallitus aikoo perustaa omistajaohjauksen tueksi neuvoa antavan parlamentaarisen neuvottelukunnan. Tehtävänä olisi käsitellä muun muassa toimintaperiaatteita ja omistusrajoja yleisellä tasolla.Taloustieteilijät ovat yksimielisiä, että varainsiirtovero ja yleensä muutkin transaktioverot pitäisi poistaa ja korvata vaikka kiinteistöverolla. Ette te blogijankkaajat voi tosiasioita muuttaa.Vertailun voi tehdä parhaaseen veroon, koska sen korottamisella voi rahoittaa varainsiirtoveron poiston. Poistoa ei tarvitse rahoittaa haitallisimmalla verolla. Mielestäni haitallisin vero sitäpaitsi on varainsiirtovero itse! Omistusasuntona pidetään osakehuoneistoa tai omakotitaloa, josta ruokakunta omistaa vähintään 50 %. Omistusasunnoksi katsotaan myös yhteisomistuksessa oleva asunto ja asunto, jonka asumiskustannuksista ruokakunta vastaa kuten omistusasunnossa

Epäilisin, että Syltty viittasi siihen, että minun neljä omistusasuntoa kymmenessä vuodessa ei ole tilastollisesti kovin harhaton otos. Mikä sinänsä on vähän hassua, että kommenttini oli vastaus Syltyn kommenttiin, jossa hän kertoi muuttaneensa kymmenen vuoden aikana viisi kertaa, joka olisi ollut omistusasujalle mahdotonta, koska varainsiirtovero. Joka siis ilmeisesti sitten on tulkittava Syltyn mielestä harhattomaksi otokseksi. karvinen: Hyvä vuokralainenhan on jo menetetty tässä tilanteessa, jossa hän on ostamassa asuntoa. Näitä kuluja ja vaivoja et siis vältä.En ole ihan vakuuttunut näistä väitteistä. Ainakin viime vuosina on ollut usein järkevämpää sijoittaa osakkeisiin kuin suoraan asuntoon. Vuokra-asuntoja omistetaan Suomessa kasvavassa määrin jonkun muun sijoitusinstrumentin kautta kuin suoraan (esim. osakemarkkinoiden tai rahastojen kautta), osin siksi, että siihen liittyy etuuksia suoraan omistamiseen nähden. Interaktiivinen karttaklikkaa nähdäksesi maantieteellisen tuen Valtion omistus. Lisää suosittuja kysymykset. Katso, miten äänestäjät sivuraide muita suosittuja poliittisiin kysymyksiin..

Ainakin täällä Helsingissä on sen verran vaikea löytää vuokratuotoltaan järkeviä sijoitusasuntoja, että saadun ylihinnan pitäisi olla melkoinen, jotta luopuisin jostakin sijoitusasunnostani ostaakseni saaduilla rahoilla toisen.Kolmas pohdiskelu: Jos on viimeisen neljännesvuosisadan aikana asunut pääkaupunkiseudulla kymmenen vuotta vuokralla varainsiirtoveroja vältelläkseen, on aivan varmasti tehnyt massiviset tappiot asuntojen hintakehityksen seurauksena. Muuhun maahan en osaa ottaa kantaa.Omistajaohjauksesta vastaavan Sipilän mukaan myyntivaltuuksien hakeminen eduskunnalta ei tarkoita vielä myyntipäätöstä.Lisäisin vielä, että tuo parhaimmillaan-skenaariosi on aika mieto. Parhaimmillaan varainsiirtoveron poiston seurauksena ihmiset muuttavat herkemmin työn perässä muualle ja työttömyys vähenee.

Osana omistajapolitiikan uusia linjauksia lentokenttäyhtiö Finavian ohjausvastuu ollaan siirtämässä liikenne- ja viestintäministeriöstä valtioneuvoston kansliaan.tcrown: Jollei siis kysymyksessä ole perisuomalainen ilmiö, jossa kärsitään sadan euron tappio säästääksen euron veron. tcrown: Epäilisin, että Syltty viittasi siihen, että minun neljä omistusasuntoa kymmenessä vuodessa ei ole tilastollisesti kovin harhaton otos. Mikä sinänsä on vähän hassua, että kommenttini oli vastaus Syltyn kommenttiin, jossa hän kertoi muuttaneensa kymmenen vuoden aikana viisi kertaa, joka olisi ollut omistusasujalle mahdotonta, koska varainsiirtovero. Joka siis ilmeisesti sitten on tulkittava Syltyn mielestä harhattomaksi otokseksi. Millä perusteella? Omistusasumiseen liittyy riski, esim. syystä tai toisesta asunnon arvo voi laskea dramaattisesti. Olen itse joutunut maksamaan kymmeniä tuhansia euroja ylimääräistä erinäisistä taloyhtiön ja/tai kiinteistön yllättävistä remonteista johtuen.

while home-owners are less likely to experience unemployment, significant externalities counteract the positive effects of home-ownership at the aggregate geographical level. The external effects may be due to consumption reductions and increased local job competition caused by home purchasesJotenkin tästä keskustelusta tulee vahva deja-vu yritysten perintöverokeskusteluun. Monille tuntuu olevan täysin itsestäänselvää, että perintövero aiheuttaa sietämättömiä ongelmia pk-yritysten sukupolvenvaihdoksille, ja asuntojen varainsiirtovero aiheuttaa sietämättömiä hyvinvointitappioita. Jonkunlaisen yksinkertaisen jollain tavalla edustavan numeroihin perustuvan esimerkin, jota voisi analysoida kvantitatiivisesti, pyytäminen aiheuttaa kuitenkin kummassakin jostain syystä lähes vihamielisen pilkallisen reaktion. Luonnollisesti ilman minkäänlaista läpi laskettua esimerkkiä oletuksineen, joka nämä ongelmat osoittaisi.Ensin kotitaloutemme ottaa 250 000 velkaa vaikkapa 25 vuoden takaisinmaksuajalla, eli lyhentää velkaa 10 000 euroa per vuosi.

Anonyymi: Taloustieteilijät ovat yksimielisiä, että varainsiirtovero ja yleensä muutkin transaktioverot pitäisi poistaa ja korvata vaikka kiinteistöverolla. Ette te blogijankkaajat voi tosiasioita muuttaa. Varainsiirtovero vähentää muuttoja sekä maakuntien sisällä että maakuntien välillä, selviää tuoreesta tutkimuksesta. Veron takia monet joutuvat myös asumaan sellaisissa asunnoissa, jotka eivät sovi heidän elämäntilanteeseensa ”Se, että ensiasunnon hankkimisesta ei peritä varainsiirtoveroa, kannustaa myös lykkäämään asunnon ostoa niin, että ensimmäinen asunto on riittävän suuri.”Oletetaan, että sijoitusasunnon veroton tuotto on kaksi prosenttia ja vuokravero prosentti asunnon arvosta. Markkinoiden ollessa tasapainossa voidaan ajatella, että omistusasunnossa asuminen on tuon veron verran edullisempaa eli vuotuinen asumismeno omistusasunnosta on prosentin alempi kuin vuokra-asunnossa asuvalla.

Varainsiirtovero - Wikipedi

Merkittävin omistusasuntojen veroetu on myyntivoittoverottomuus, mikä muodostaa kuitenkin veroedun vain niissä paikoissa, joissa asuntojen arvot kasvavat. Niiden asuntojen kohdalla, joiden arvo laskee, kyseinen myyntivoiton verottomuus on jopa omistajalle haitallinen, koska muutoin tämä voisi tehdä verovähennykset myyntitappiosta.Hallitus tiputtaisi niin sanotun strategisen omistuksen rajan 33,4 prosenttiin, kun rajana on nyt pidetty täyttä omistusta tai 50,1 prosenttia.Minun mielestäni ei ole kovin mielekästä analysoida kvalitatiivisesti yksittäisen veron haittoja. Sen Sijaan pitäisi analysoida haittoja/hyötyjä kvantitatiivisesti muihin haitallisiin veroihin verrattuna.Tuota ensiasunnon varaisniirotveroa voiis ehkä jollain tavalla modifioida. Se nyt suosii varakkaampien perheiden penskoja, kutia omia lapsiani.

Hallitus valmis pienentämään omistustaan Postissa - Savon Sanoma

http://www.taloussanomat.fi/oma-raha/2016/02/18/suomi-nyt-yli-puoli-miljoonaa-velallista-ulosotossa/20161920/139Syltty: Olen muuttanut viimeisen 10 vuoden aikan viisi kertaa. Ei se oikeasti ole yhtään vaikeaa. Mieti, jos joka välissä olisi pitänyt maksaa se 5000-10 000e valtiolle? Ei tuo onnistu mitnekään omistusasujalta.Täsä asiasta olisi hyödyllisempää keksutella, jos joku vaivatuisi kertomaan (asuntojen) varaisnsiirtoveron fiskaalisen merkityksen.Kahden vuoden kuluttua asunto myydään, velkojen maksun jälkeen kädessä on 20 000 euroa ja aletaan etsimään uutta asuntoa. Ja nyt sitten tälle kotitaloudellemme on mahdotonta ostaa uusi 250 000 euron asunto koska varainsiirtovero? Ei tuo vain tee mitään suhteellisuudentajuista järkeä. Ei tuo kotitalous sitten kyllä mitenkään voi muuttaa ”isompaankaan” 260 000 euron asuntoon.

Tästä taas eri mieltä. Tai näitä on vähän vaikea muotoilla täsmällisiksi ajatuksiksi koska pitäisi tarkastella asuntosijoittajan koko urakaarta ja kaiken aikaa mahdollisia vaihtoehtoisia sijoituskohteita. Mutta olen siis sitä mieltä että tosiaikaisen vuokran tulee kattaa tuo vaivannäkö. Jos asuntosijoittaja päättää luopua sijoitusasunnosta kohteestaan mieltämän hinnan ja arvon tulisi vastaavasti pienentyä. Ja kaikki vaivannäkö rasittaa vasta asuntosijoittamisen jatkuessa. Voihan asuntosijoittaja ryhtyäkin osakesijoittajaksi. Tuohan olisi muuten ilmainen lounas. Varmasti onnistuu yksittäisissä tapauksissa mutta ei pitäisi onnistua kun tarkastellaan lukuisia tapauksia.tcrown: Varainsiirtovero ei ollut yhdessäkään muuttopäätöksessä minkäänlainen päätöstekijä. Recent European data indicate that countries where a large proportion of the population lives in owner-occupied housing are experiencing higher unemployment rates than countries where the majority of people live in private rental housing, which might suggest that rental housing enhances labor mobility…. As a result of greater mobility, the rental arrangement also results in better allocational efficiency than owner-occupation.When dwellings are rented, the decision to move to a booming region is largely based on current productivity, whereas under owner-occupation random wealth effects encourage deviations from this optimal behavior.Aikaisemmin kerrostaloasujat saivat myös huojennusta kun yhtiölainan osuus ei ollut varainsiirtoveron piirissä, mutta nyt tuo on sentään korjattu.

Helsingin kantakaupungin yksiöissä vallitsee lähes kysynnän ja tarjonnan laki, joten ”vuokraveron” poisto valuisi isolta osin vuokranantajan taskuun.Ei kai sijoituksen tuotto ole kiinni pelkästään verotuksesta? Voisin kuvitella, että olisi kannattavampaa harkita omistusasumisen sijaan vaihtoehtoisia sijoituskohteita ainakin alueilla, missä (tai aikana, jolloin) asuntojen hinnat ovat laskemassa.

Eevantie 2 A, Karstula (50 m2) - OP Kot

Vaikka on varmasti totta, että mahdollisimman liikkuvainen, mitään kotiseuturakkautta tuntematon proletariaatti olisi kansantaloudellisesti katsoen kaikkein tehokkainta työvoimaa, eikö ole itsessään arvokasta, että ihmisillä on mahdollisuus kiintyä kotiinsa ja tuntea sen omistamiseen liittyvää turvallisuudentunnetta? NESTE OYJ Valtion omistus: 50,1 % (pörssinoteerattu) Toimiala: öljyn ja kaasun tuotanto, öljy-, energia- ja kemianteollisuus ja kauppa Strategisen intressin määrittely: Strategisena intressinä on valtakunnallisen polttoainehuollon turvaaminen huoltovarmuusnäkökohdat huomioon ottaen

Mitä haittaa on varainsiirtoverosta? - Soininvaar

Kyllä nämä kaikki oli päätöksenteossa mukana, kuin myös kaikkea muutakin kuten väliasunnon sijainti jostain halvemmalta alueelta, siirtyminen vielä ahtaammin vain toiseen asuntoon, väliajaksi vuokralle isompaan jne. James: Sympaattista kyllä, mutta miksi joku rupeisi myymään kämppäänsä jos tavoitteena on saada jatkuva vuokratulo?Jos verotus olisi neutraalia, olisi yhtä järkeää säästää osakkeisiin kuin asuntoon. Kun ei ole, kannattaa säästää asuntoon.

Varainsiirtovero (kiinteistö) Kauppalehti

Tämä ajatus pätee myös siihen tapaukseen jossa omistusasujat päättävät vuokrata päittäin. Eikö vain? Kyllähän siinä alkaa hiki kuitenkin virrata että meneeköhän tämä nyt ihan nappiin tämä päittäin vuokraus. Eli syntyy riski ja tuotto-odotus siinä samassa silmänräpäyksessä. Ja jos elämme sivistyneessä yhteisössä niin tuolla yhteisöllä on oikeus kantaa tuosta ilmiöstä veroja.Se työllistää hyvin teoreetikkoja ja muita napertelijöitä ja tarjoaa heille hyväpalkkaisia suojatyöpaikkojaVarainsiirtoverokin on yksi niistä veroista, jonka isommat kiinteistönomistajat pystyvät kiertämään. Ei tarvitse kuin yhtiöittää kiinteistönomistus, ja luoda omistusketju, jonka ainakin jokin palanen on sellaisen yhtiön omistuksessa, joka on kirjattu sellaiseen maahan, jossa varainsiirtoveroa ei peritä. Kaupat voi sitten tehdä niillä osakkeilla alkuperäisten asuntoosakkeiden tai suorien kiinteistöomistusten sijaan, jolloin kaupoista tulee varainsiirtoverottomia. Luxemburgiinhan Suomessa moni näitä holding-yhtiöitä on perustellut. Samalla järjestelyllä pystyy välttämään myös ne jutussa mainitut 30 % verot, joita maksavat muutenkin lähinnä piensijoittajat. Suurista asunnonomistajista myös eläkesijoittajat ja kunnat on niistä veroista virallisestikin vapautettu, ja verosuunnittelulla pystyvät muutkin niitä veroja välttelemään, jos vain haluavat.Vapon omistusraja haluttaisiin laskea 33,4 prosenttiin nykyisestä 50,1 prosentista ja täysin omistetun Arctian omistus 50,1 prosenttiin. Kemijoen omistuksesta hallitus olisi valmis luopumaan kokonaan. Finnairin omistuslinjaus pysyisi ennallaan eli omistus ei saisi laskea alle 50,1 prosentin. Sen sijaan Gasumissa ja Fingridissä omistusraja halutaan nostaa 50,1 prosenttiin. Valtio omistaa tälläkin hetkellä yhtiöistä yli puolet.Osmo Soininvaara: Jos verotus olisi neutraalia, olisi yhtä järkeää säästää osakkeisiin kuin asuntoon. Kun ei ole, kannattaa säästää asuntoon.

RTV Noord zendt voor de negentiende keer Alle 50 Goud uit. In deze lijst staan de vijftig mooiste liedjes in het... See more of RTV Noord - Alle 50 Goud on Facebook Lukitsemisvaikutuksia on tutkittu monin tavoin, mutta noin sitä asiaa ei taida voida silti selvittää. Ikävakiointi ei vielä tee vertailujoukoista samanlaisia, vaan sinne jää valikoitumisilmiötä. Esim. Suomessa omistusasujat ovat keskimäärin huomattavasti kouluttautuneempia ja parempituloisia kuin vuokra-asujat. Vaikka tekisi ikävakioinnin, vertaisi käytännössä sitä, miten kouluttautuneemmat ja parempituloiset muuttavat verrattuna pienempituloisiin. Tarkastelua sotkisi myös se, että vuokra-asunnon tapauksessa muutolle voi olla syynä sekä se, että asukas haluaa muuttaa että se, että vuokranantaja määrää muuttamaan, kun taas omistusasuntojen kohdalla jälkimmäistä vaihtoehtoa ei samalla tavoin ole. Lisäksi tarkastelua sotkee se, että tuollainen vertailutapa ei kerro mitään siitä, mikä osuus juuri varainsiirtoverolla on käyttäytymiseen. Kaikissa maissa varainsiirtoveroa ei oile, mutta varainsiirtoverottomissakin maissa omistusasujat muuttavat vuokra-asujia vähemmän. Yksi vuokra-asuntojen vuokraamisen motiiveista osalla asuntojen vuokraajista on asumisen väliaikaisuus jollain paikalla. Lyhyttä asumista varten asuntoa ei yleensä kannata ostaa, on varainsiirtoveroja tai ei, koska ostoon ja myyntiin liittyy ilman varainsiirtoverojakin omistajalle monenlaisia riskejä ja vastuita, joista aiheutuu myös transaktiokustannuksia.(Joka ei hyväksy tätä, että vuokraveron maksaa vuokralainen eikä vuokranantaja, voi miettiä, miksi hän kuitenkin on sitä mieltä, että arvonlisäveron maksaa asiakas eikä kauppias)Kyllä peritään jos asunnon ostaja on yli 40-vuotias. Tuota ei nykyaikana voi ymmäörtää kun kansalaisia pitäisi kohdella yhdenvertaisesti ja kysymyksessä on oiekasti perustuslainvastainen tilanne. Edsuskunta on kuitenkin tehnyt laittoman päätöksen ja ilmeiesesti peruststuslakivaliokuntaon syrjinnän hyväksynyt. Asuntoejen hinta on Hlesingissä kohonnut niin suureksi, että tarvittavan alkupääoman säästäömiseksi menee vuosia.

Omistusasunto asumistuessa - kela

Tämä tarkoittaisi sitä, että vuokranantajan tulisi luopua asunnosta ”halvemmalla”. Euromäärä on em. vaivannäön johdannainen. Ei varmasti näy yksittäisissä kaupoissa mutta tulisi näkyä kun tarkastellaan satatuhatta kauppaa.Syltty: Kyllä tässä kävi niin, että tcrownilta loppui usko tieteeseen heti, kun oma mutu tuntui mukavammalta.Ensi vuoden valtion talousarvioesityksessä on varainsiirtoveron kokonaistuotoksi arvioitu 788 miljoonaa euroa. Ensiasunnon verovapauden merkitykseksi on arvioitu 95 miljoonaa euroa.Vaikka on varmasti totta, että mahdollisimman liikkuvainen, mitään kotiseuturakkautta tuntematon proletariaatti olisi kansantaloudellisesti katsoen kaikkein tehokkainta työvoimaa, eikö ole itsessään arvokasta, että ihmisillä on mahdollisuus kiintyä kotiinsa ja tuntea sen omistamiseen liittyvää turvallisuudentunnetta? Osmo Soininvaara: Jos haluaa selvittää, jarruttaako varainsiirtovero muuttamiksta – siis aiheuttaako se lukitsemista paikalleen – kannattaa verrata keskenään sitä, kuinka usien samalla paikkakunnalla vuokra-asunnoissa asuvat muuttavat ja kuinka usein omistusasunnoissa asuvat muuttavat. Toki tyulee tehdä ikävakiointi ja poistaa molemmista joukoista hinta- tai vuokrasäännöstelyasunnot, (Hitas ja ARA) jotka aiheuttavat lukitusvaikutusta taas ihan muusta syystä.

RTV Noord - Alle 50 Goud - Home Faceboo

Varainsiirtovero on mielivaltainen pistevero jonka olemassaololle ei ole mitään oikeaa syytä. Kannatan.Myyntihinta voi olla normaalia markkina-arvoa korkeampi jos vuokralainen kerran on niin rakastunut asuntoonsa. Vuokrataso riippuu kysynnän ja TARJONNAN suhteesta. Jos vuokra-asumista ei rasittaisi vero, jota omistusdasumisesta ei enää 1990-luvun jälkeen ole peritty, vuokralla antajien tulot noujsisivat, mikä saisi yhä useamman piensijoittajan kiinnostumaan tästä ja vuokra-asuntojen tarjonta lisääntyisi. Samalla tietysti omistusasuntojen hinnat vähän nousisivat, koska niitä ostettaisiin sijoitusasunnoiksi. Markkinat löytäisivät uuden tasapaninon, jossa asuminen omistus- ja vuokra-asunnossa olisi suunnilleen yhtä kallista, kun nyt vuokra-asuminen on veron verran kalliimpaa.VATT:n erikoistutkijan Teemu Lyytikäisen mukaan varainsiirtoveron aiheuttama haitta on suuri verrattuna veron tuottoon. Lyytikäisen mukaan vero vähentää muuttoja ja asuntokauppoja. Tämä johtaa siihen, että ihmiset asuvat perhekokoon, tuloihin ja työpaikkaan huonosti sopivissa asunnoissa: asunnot ovat väärän kokoisia ja työmatkat liian pitkiä. Lyytikäisen mukaan vero voitaisiin korvata esimerkiksi kiinteistöveroilla ja omistusasumisen tukia leikkaamalla, mikä aiheuttaisi vähemmän mainittuja haittoja. [7] Kuuluisassa Mirleesin raportissa osakehuoneistojen ja kiinteistöjen varainsiirtoveroa pidettiin malliesimerkkinä erittäin tyhmästä verosta. Ekonomisti Niku Määttäsen mukaan raportin suositus (varainsiirtoveron poistamisesta) olisi erittäin helppo toteuttaa Suomessakin. [6]

PATRIA OYJ Valtion omistu

Luin. Sen vuoksi käytin pääkaupunkiseudun ulkopuolisia tilastoja, kun minulla ei tarkempaakaan tietoa sinun muuttamisestasi ollut. Keskimäärin pääkaupunkiseudun ulkopuolella viimeisen kymmenen vuoden aikana hinnat ovat nousseet sen 30%. Se, että siirtyy ajan myötä itse halvemmille alueille ei poista sitä tappiota mikä syntyy vuokrallaoloon verrattuna. Väitän siis, A ja B ostavat kumpikin kodin hinnalla X. He päättävät vuokrata ne päittäin toisilleen. Väitän, että vuokran tasoksi muodostuu ikäänkuin hinta olisi ollut X+Y. Y riippuu vahvasti yhteiskunnan tilasta (kun tarkastellaan satatuhatta tapausta ja A ja B henkilökohtaiset ominaisuudet liudentuvat pois). Mitä sivistyneempi ja vakaampi yhteiskunta sitä pienempi Y ja sitä pienempi siitä maksettava vero voisi olla. En ota kantaa Suomen tilanteeseen. Ilmeisesti sopiva koska asumisesta hiukan naristaan mutta yhteiskunta ei ole kaaoksen partaalla. Hyvä! Lopulta päätyvät myymään toisillee päittäin. Väitän että hinnan tulisi palautua X. Kun poissuljetaan kaikki muut tekijät jotka ovat yhteismitallisia kummallekin. Vakuutukset ja huoltokulut, kiinteistöverot, pääomakustannukset yms. (taas poissuljetaan yksittäiset paremmin/huonommin sopimuksin toimivat kun tarkastellaan lukemattomia tapauksia). Start studying omistus. Learn vocabulary, terms and more with flashcards, games and other study tools

Varainsiirtovero on uusi muoto aikaisemmin peritystä kiinteistö- ja arvopaperikaupan leimaverosta. Varainsiirtoverolaki (931/1996) tuli voimaan vuoden 1997 alusta. Varainsiirtoveron huonoihin puoliin kuuluu, että se lukitsee ihmisiä asumaan väärin sijaitseviin ja väärän kokoisiin asuntoihin. Vaikka vero on omakotitaloissa (kiinteistö) korkeampi kuin asunto-osakkeissa, se syrjii erityisesti kaupunkien kerrostaloasunnoissa asuvia, koska nämä muuttavat huomattavan tiheästi omakotiasuiin verrattuna.  Asunto-osakkeissa varainsiirtovero on kaksi prosenttia myyntihinnasta.Ossi Saresoja: vähän alle 50%:n muutokseen kiinteistöverossa. Kumman niistä luulet aiheuttavan pienemmät hyvinvointitappiot? 50 m2. 2h, kk, s. Eevantie 2 A, 43500 KARSTULA. Omistusmuoto. Omistus. Vesi- ja sähkönkulutus kulutuksen mukaaan. Varainsiirtovero kaupan yhteydessä 2 %. Varustus Onko jollain vastaväitettä sitä kohtaan, että olisi sympaattista, jos vuokra-asunnosta omistusdasuntoon halajava voisi ostaa sen vuokra-asunnon omakseen ja vuokranantaja ostaisi tilalle itselleen uuden sijoitusasunnon? Tämän nyt ainakin varainsiirtovero estää, koska vuokranantaja menettäisi siinä lähes vuoden vuokratuoton.

Syltty: Lienee aika selvää ettei kovinkaan moni ole valmis maksamaan esimerkiksi 5000e tai 10 000e veroa parin-kolmen vuoden välein, jos sen voi välttää pysymällä paikoillaan. Mutta koska avopuoliso osti asunnosta alle 50% osuuden, joutui hän maksamaan varainsiirtoveron. Eli koska avopuoliso otti lainaa vain sen 30% osuuden edestä, tuli varainsiirtovero maksaa vain tältä osuudelta

Maksa varainsiirtovero kahden kuukauden kuluessa. Varainsiirtovero on asunto-osakkeen myyntihinnasta 2 prosenttia ja kiinteistön myyntihinnasta 4 prosenttia. Varainsiirtovero maksetaan velattomasta hinnasta, siitä huolimatta maksetaanko mahdollinen velkaosuus pois kaupanteon hetkellä Markku af Heurlin: Vaikka jokin asiantuntijaryhmä olisikn yksimielinen. se ei välttämätä tee heidän mileipiteestään oikeaa. Varainsiirtovero. Kun ostat kiinteistön, asunto-osakkeen tai muun arvopaperin, sinun täytyy maksaa varainsiirtoveroa. Asunto-osake- ja kiinteistöyhtiöiden osakkeiden varainsiirtovero Näitä ovat esimerkiksi kerrostalo- tai rivitalo-osake, liikehuoneisto, autopaikka, varasto, golfosake, lomaosake ja..

«Google Переводчик» — онлайн-перево

Hallitus harkitsee varainsiirtoveron poistamista tai alentamista, jotta muutto työn ääreen helpottuisi. Asuntoihin kohdistuva varainsiirtoverohan on eräänlainen muuttovero.Tuskinpa ne Kainuun 5000 työtöntä sisältävät mitään mitä ei Uudenmaan 100000 työttömästä löydy

No, huonoimmillaan (ei minkäänlaisia kerroinvaikutuksia kulutuksesta eikä verokiilan pienentymisestä aiheutuvia vaikutuksia), tuloveron pienentäminen jättää kotitalouksille tässä tapauksessa vajaan miljardin lisätulot käytettäväksi. tcrown: Minulla on kyllä suuria vaikeuksia ymmärtää tätä. Yritätkö sanoa, että muuten puolen miljoonan arvoisen asunnon omistajat kyllä kovin mielellään muutaman vuoden välein maksaisivat kiinteistönvälitysmaksun, hoitaisivat muuttopakkauksen ja osoitteen muutokset joka paikkaan ja selittäisivät lapsilleen miten vanhat kaverit pitää jättää taakse, mutta koska joutuvat maksamaan variansiirtoveron, eivät tuota tee? Esimerkkini tarkoitus oli osoittaa, ettei tällaisessa asiassa voi vetää yleistettäviä johtopäätöksiä omasta käyttäytymisestä. Sinun ”ei vaikutusta” kokemustasi kohden minulla on täysin vastakkainen oma kokemus (”vaikuttaa niin paljon, ettei kannata”).

Jos tämä kotitaloutemme kuitenkin päättää kymmenvuotisrumban vetää loppuun asti, niin tilanne on se, että kymmenen vuoden kohdalla varainsiirtoverollisessa maailmassa velkaa on 200 000 euroa, kun ilman varainsiirtoveroa velkaa olisi vain 150 000 euroa. Toki ero on merkittävä, mutta jos sillä nyt on vaikka vältetty yhden uudehkon paremman auton ylläpito, niin aika nopeasti se on ollut kannattavaa. Enkä kyllä mitenkään pysty pitämään tätä kotitaloutta tyypillisenä esimerkkinä. tcrown:Minä en yksinkertaisesti pysty keksimään minkäänlaista millään tavalla tyypillistä todellista muuttotilannetta, missä varainsiirtoveor olisi millään tavalla relevantti päätösmuuttuja.tcrown: Ehkä on muutenkin syytä korostaa, että on selvää, että varainsiirtovero on haitallinen vero, kuten lähes kaikki muutkin verot. Kysymys on siitä, kuinka haitallinen vero se on muihin veroihin verrattuna, ja minun on äärimmäisen vaikea uskoa, että tuon haitat olisivat edes lähellä kolmen prosentin muutosta kotitalouksien maksamissa tuloveroissaVarmasti kapitalisoituu, mutta kiinteistöveroa ei voi välttää välttämällä muuttamista. Siksi sen aiheuttama käytösvaikutukset eivät ole niin tuhoisia. Ranskan hallitus vähentää France Telecomin omistustaan ensimmäisen kerran alle 50 prosenttiin. Maan talousministeri Nicolas Sarkozy sanoi, että hallitus myy 9,6-12,1 prosentin siivun operaattorista päätyen 41-43,5 prosentin omistusosuuteen. Näin ollen hintahaarukka on 4,6-5,8 miljardia euroa

Näin näiden ”yleishyödyllisten” yhtiöiden vuokrakämpät tulisi oikeasti kohtuuhintaisiksi, tyyliin kaupungin asunnot. Eikö se ole vähän epäreilua kun samoista tuloista yksityinen maksaa 30% verot ja AY-liikkeillä kiinteistötulojen veroprosentti taitaa olla alle 8%. Omistus Nesteessä voidaan tiputtaa 33,4 prosenttiin, kun valtio omistaa yhtiöstä tällä hetkellä 50,1 prosenttia. Kemijoen omistuksesta hallitus olisi valmis luopumaan kokonaan. Finnairin omistuslinjaus pysyisi ennallaan eli omistus ei saisi laskea alle 50,1 prosentin

Olen muuttanut viimeisen 10 vuoden aikan viisi kertaa. Ei se oikeasti ole yhtään vaikeaa. Mieti, jos joka välissä olisi pitänyt maksaa se 5000-10 000e valtiolle? Ei tuo onnistu mitnekään omistusasujalta. Noh, kun alettiin ostamaan omaksi, niin mentiinkin sitten nopeasti ”lopulliseen ratkaisuun”.Olisi hyvin kätevää, että vuokralla asuva nuori voisi ostaa vuokra-asunnon sen omistajalta, kun taloudellinen tilanne sen sallii sen sijaan, että joutuu ostamaan jonkin toisen asunnon ja muuttamaan. Jos varainsiirtoveroa ei olisi, vuokranantaja voisi hyvinkin suostua tähän ja ostaa tilalle toisen sijoitusasunnon.  Nyt hän menettäisi varainsiirtoveroon kahdeksan kuukauden tuoton asunnosta, joten vuokralainen joutuu etsimään jonkin toisen asunnon omistusasujaksi ryhtyessään.Parhaimmillaan (Varainsiirtovero ei jostain minulle tuntemattomasta syystä kapitalisoidu asuntojen hintaan lainkaan) varainsiirtoveron poiston seurauksena kotitaloudet ottavat vajaan miljardin vähemmän asuntolainaa. (plus se kourallinen kotitalouksia, joka muuttaa tämän vuoksi parempaan asuntoon.)YLE:n Ykkösaamu 27.9.2017 Tarvitsemme kahdenlaista kaupunkipolitiikkaa, muuten meillä on kohta vain yksi menestyvä kaupunki eli HelsinkiKuten kaikkien pienehköjen verojen, myös varainsiirtoveron vaikutukset näkyvät marginaaleissa. Ehkä jopa suurin osa ihmisistä ei välitä varainsiirtoverosta mitään, mutta pieni osa ihmisistä – ihminen joka kiikun kaakun päätöksessään muuttaako vai ei – muuttaa käytöstään sen vuoksi. Ja ainakin mikäli Osmoa on uskominen, tuon käytöksen aiheuttamat haitat ovat suurempia kuin varainsiirtoverosta saatava hyöty.

Osmo Soininvaara: Pirjo, Ne AY-liikkeen verovapaat asunnot ovat kuitenkin markkinahintaisia ja markkinahinta määräytyy suurimmalta osalta noiden tavallisten sijoitusasuntojen perusteella, koska se on sopeutuva osa tarjontaa. ”Vaikka vero on omakotitaloissa (kiinteistö) korkeampi kuin asunto-osakkeissa, se syrjii erityisesti kaupunkien kerrostaloasunnoissa asuvia, koska nämä muuttavat huomattavan tiheästi omakotiasuiin verrattuna.” Osmo Soininvaara: Jos verotus olisi neutraalia, olisi yhtä järkeää säästää osakkeisiin kuin asuntoon. Kun ei ole, kannattaa säästää asuntoon.

Vai ehkä että kun työpaikka vaihtuu helsingistä hyvnkäälle, niin ei muuteta perässä, koska varainsiirtovero, vaan ennemmin ajetaan autolla sata kilometriä päivässä? (Ks. satasen kustannus euron veron välttämiseksi) Jos et silti ole vakuuttunut, voihan tuloveron sijaan ajatella varainsiirtoveroa vaihtoehtona kiinteistöverolle. Molemmat verottavat taloja, mutta toinen verottaa ankarammin taloja, jotka vaihtavat omistajaa useammin. Mitä järkeä siinä on?Toisin sanoen vuokra-asumiseen liittyy riski. (Jotka uutisista luettuna joskus toteutuvat sanoinkuvaamattomin tavoin.) Tätä riskiä vastaan syntyy tietenkin laskennallista tuottoa. Ja tätä tuottoa voidaan verottaa. On ihan se ja sama kumpi osapuoli sen veron maksaa. Sen sijaan omistusasumiseen ei liity samankaltaista riskiä. Tällöin ei myöskään synny tuottoa jota voitaisiin verottaa.

Kun koti muuttuu omistaja-asujasta vieras-asujaksi sen arvo laskee (kun tarkastellaan taas miljoona tapausta). Vastineeksi tästä kaikkien jo aiemmin toteutuneiden ylläpitokulujen ja velvoitteiden päälle tulee alkaa laskea kassavirtaa. Sitä sanotaan vuokraksi. Tai vuokran osuudeksi joka on aitoa, verotettavaa tuottoa. Muutoin koti menee nopeasti vielä yhdeksi kiinteistönvälittäjien myydään-listoille.En ole koskaan harkinnut muuttavani pk-seudulle, koska se on mielestäni järjetöntä. Lisäksi viimeisen 10v aikana olen koko ajan muuttanut kauemmaksi kaupungin keskustasta, aina muutaman km kerrallaan. 2) Vaikka jokin asiantuntijaryhmä olisikn yksimielinen. se ei välttämätä tee heidän mileipiteestään oikeaa.

Suunnittelemme talon ostoa vaimoni kanssa (omistus 50/50). Ennakkoperintä- ja ALV-rekisteriin merkitty rakennusliike rakentaa talon omistamalleen tontille. Vastaus: Kiinteistön kaupassa neljän prosentin varainsiirtovero tulee maksaa viimeistään lainhuutoa tai kirjaamista haettaessa Vuokralaisen etsimisestä tulee kuluja ja usein vuokrattomia kuukausia. Kaiken lisäksi luotettavan, hyvän vuokralaisen löytäminen on aika lottoa. Järkevän sijoitusasunnon löytäminen on työlästä ja sisältää monia sudenkuoppia. Mikä on normaali hinta?Jouko OllilaAinakin täällä Helsingissä on sen verran vaikea löytää vuokratuotoltaan järkeviä sijoitusasuntoja, että saadun ylihinnan pitäisi olla melkoinen, jotta luopuisin jostakin sijoitusasunnostani ostaakseni saaduilla rahoilla toisen. Minun taas ei ole ollenkaan vaikea uskoa sitä. Päin vastoin, veikkaisin varainsiirtoverojen haittojen olevan suuremmat.

Suurin ja todellisin kannustinloukku on ulosotto. Sen ehdot ja perintäyhtiöiden ylilaskutus takaavat, että pidempään ulosotossa olleen ei kannata enää koskaan tehdä töitä (Vielä. On aika laaja yhteisymmärrys asiasta jotain ymmärtävien kesken, että kiinteistövero kapitalisoituu kiinteistojen hintoihin. Miksi varainsiirtovero ei kapitalisoidu?) Omakotitalojen 4% varainsiirtovero on järjetön ja jumittaa asuntokauppaa. Verottakaa ennemmin tasaisesti kiinteistöjä.Itse pitäisin väitettä, että Syltyllä ei ollut mahdollisuuksia maksaa varainsiirtoveroa näiden lukujen valossa vähän omituisena. Sen sijaan tämä kelpaa kyllä malliesimerkiksi heti aluksi mainitsemaani tyypilliseen ilmiöön, jossa suomalainen maksaa mielellään satasen säästääkseen euron veroissa. Toki on myös mahdollista, että Syltyn asuinmuodon päätöksiin vaikutti jokin muukin asia kun varainsiirtovero, minun kokemuksieni mukaan kun omistusasunnon vaihtamisessa on muitakin kitkatekijöitä.

Vielä yksi esimerkki elävästä elämästä. Ostimme ensimmäisen asuntomme vaimoni kanssa kun tulomme olivat suht pienet. Lapsia tuli vuosien varrella muutama, mutta pääsimme vain pienin askelin kohti suurempia asuntoja. Meidän kaltaisemme vähitellen säästänyt perhe on maksanut ylimääräisiä veroja muun lystin lisäksi noin 20 000 euroa viimeisten 5 vuoden aikana, koska perhe on kasvanut. Enää ei kiinnosta muuttaa, vaikka löytyisi sopivampi asunto.Minulla on kyllä suuria vaikeuksia ymmärtää tätä. Yritätkö sanoa, että muuten puolen miljoonan arvoisen asunnon omistajat kyllä kovin mielellään muutaman vuoden välein maksaisivat kiinteistönvälitysmaksun, hoitaisivat muuttopakkauksen ja osoitteen muutokset joka paikkaan ja selittäisivät lapsilleen miten vanhat kaverit pitää jättää taakse, mutta koska joutuvat maksamaan variansiirtoveron, eivät tuota tee?Voin tarjota yhden data pisteen: itseni. Kun silloisen tyttöystävän kanssa aiottiin muuttamaan yhteen, siirsimme päätöstä parilla vuodella, kunnes meillä oli suoraan varaa isompaan. Välin sitkeilimme toistemme pikkuasunnoissa. Ilman varsinsiirtoveroa olisimme aivan varmasti muuttaneet ensiksi vähän isompaan yhteisasuntoon, ja sieltä mahdollisesti sitten nykyiseen kotiini. Siinä elämänvaiheessa yks tai pari ekstramuuttoa vuodessa ei tunnu missään.

 • Pienen pojan hiustyyli.
 • Urtekram kaneli.
 • Jandia nähtävyydet.
 • Traktorin koukkulavakärry.
 • Refluksitauti hikoilu.
 • Ruunaan koskenlasku rauni.
 • Fibroadenooma olikin syöpä.
 • Moderne frisuren ab 60.
 • Mummon mustikkakeitto.
 • Salibandy maalivahdin varusteet prisma.
 • Raindance 360.
 • Korvan vihlonta aikuisella.
 • Nettihuijaus rahat takaisin.
 • Awak kuier hba.
 • Antti tarvainen näyttelijä.
 • Animalia helsinki.
 • Lounas makkaratalo.
 • Cher 2018.
 • Lounaskahvila biili kesätyö.
 • Forever living c9.
 • Wilcoxonin testi.
 • Tanzschule ahaus hip hop.
 • Optisana lacto 8.
 • Lg ultrafine 5k hinta.
 • Jeffree star lipstick.
 • Edeka villingen.
 • Tyhjän pesän vaihe.
 • Koiran trimmausvälineet.
 • Piilovetoketju mekkoon.
 • Planeettojen kokojärjestys.
 • Diak kirjautuminen.
 • Singlebörse.
 • Jachtsaus bij schnitzel.
 • Hotel garni noena norderney.
 • Barbie ja merenneidon tarina.
 • Otsalaudan maalaus.
 • Kuopion autokauppa aukioloajat.
 • Jääkiekon mm kisat 1992.
 • Lämmitysöljy pikatoimitus.
 • Antti pääkkönen holvikirkko.
 • La jabega kokemuksia.