Home

Primaarinen kuuloalue

Et välttämättä kuule matalimpia ääniä joita subbari toistaa ja siitä syystä syntyy kuvitelma että kalvo liikkuu omiaan. Ihmisen kuuloalue on tyypillisesti n. 20Hz - 20KHz ICD-10 - Jakso IX -> I10-I15 -> I10 - Essentiaalinen (primaarinen) verenpainetauti. I10 - Essentiaalinen (primaarinen) verenpainetauti. Sponsored ads Harvinainen lapsuusiän primaarinen systeeminen vaskuliitti. Harvinainen lapsuusiän primaarinen systeeminen vaskuliitti. Reumakuume. Behçetin tauti

palan tunne kurkussa. puhehäiriö. primaarinen aivolymfooma. sytomegalovirusinfektio (CMV) verkkokalvolla. sytomegaloviruksen aiheuttama ruoansulatuskanavan haavauma Sappikirroosi-sairauteen ei tunneta ehkäisyä. Sen etenemistä kirroosiksi voidaan hidastaa, kuten edellä on kerrottu. Kasvitiede:primaarinen paksuuskasvu. Kohteesta Tieteen termipankki. Loikkaa: valikkoon, hakuun. primaarinen paksuuskasvu. Vieraskieliset vastineet. primary thickening Primaarinen aldosteronismi: Primaarista aldosteronismia sairastavilla potilailla ei yleensä saada hoitovastetta reniini-angiotensiinijärjestelmän toimintaa estävillä verenpainelääkkeillä Sappiteiden vaurion vuoksi sappineste ei siirry normaalisti sappirakkoon ja suoleen. Tästä on seurauksena sappihappojen kertyminen vereen, mikä aiheuttaa kutinaa. Sappineste on tarpeellinen rasvojen ja rasvaliukoisten vitamiinien imeytymiselle. Koska sappineste ei pääse normaalisti ohutsuoleen, rasvaliukoisten vitamiinien heikko imeytyminen lisää vaaraa sairastua osteoporoosiin (ks. «Osteoporoosi (luukato)»3).

Primaarinen Papers and Research , find free PDF download from the original PDF search engine. 19.9.2006 Primaarinen sklerosoiva kolangiitti Teksti: Sisko Sarnesto Minkälainen sairaus on.. Sairauden nimi kuvaa vain sairauden viimeisintä vaihetta, jonka kehittymiseen kuluu aikaa yleensä parikymmentä vuotta. Alkuvaiheessa sairaus ei aiheuta mitään oireita. Se todetaan usein sattumalta muusta syystä otettujen maksan laboratoriokokeiden yhteydessä.

Nucleus caudatus. Putamen. Globus pallidus. Cingulum

Look at other dictionaries: primaarinen — • autenttinen, aito, alkuperäinen, oikea, originaalinen, paljasjalkainen, pesunkestävä, primaarinen, primäärinen, syntyperäinen, täysiverinen, todellinen.. Primaarinen aistinalue. Aivokuorella olevia alueita, joihin tulevat ärsykkeet saavat aikaan tiettyjä, yksinkertaisia reaktioita. Näköalue, Kuuloalue, tuntoaistialue ja liikealue Terveen nuoren ihmisen kuuloalue on noin 16 Hz - 20 kHz. Tätä korkeammat äänet (suurempi taajuus) ovat ultraääniä ja matalammat (pienempi taajuus) infraääniä Cholangitis, primaarinen skleroosi: Epävarman syyn maksava krooninen häiriö, jossa sappitiehyydet maksassa ja sen ulkopuolella tulevat tulehtuneiksi, sakeutetuiksi, haavoitetuiksi (skleroottisiksi) ja..

Primaarinen avokulmaglaukooma heikentää asteittain ääreisnäköä. Sulkukulmaglaukoomassa oireet ilmestyvät aina yhtäkkiä ja joka kerralla niiden ilmestyessä osa näkökenttästä tuhoutuu Kissan kuuloalue ulottuu kaksi oktaavia korkeammalle kuin ihmisen, ja se kykeneekin kuulemaan esimerkiksi lepakoiden ultraään synonyms - primaarinen. report a problem. All translations of primaarinen. sensagent Primaarinen ja sekundaarinen sepelvaltimotautikohtaus. Primaarisesta sepelvaltimotautikohtauksesta puhutaan silloin, kun sepelvaltimon seinämässä on repeämä tai haavauma ja siihen muodostuu..

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä Käännökset Valitse kieli▼ afrikaansalbaniaarabiabulgariaenglantiespanjagaliciaHaitian Creolehepreahindihollantiiiriindonesiaislantiitaliajapanijiddiškatalaanikiinakoreakreikkakroatiakymrilatvialiettuamakedoniamalaijimaltanorjapersiaportugalipuolaranskaromaniaruotsisaksaserbiaslovakiasloveniaswahilitagalogtanskathaitsekkiturkkiukrainaunkarivalkovenäjävenäjävietnamviro Tavallisin oire on väsymys, jota on 70 %:lla potilaista. Kutinaa on joka toisella, ja noin 10 %:lla se on voimakasta. Kutina tuntuu eri puolilla kehoa, ja aluksi se kiusaa pääasiassa iltaisin, myöhemmin muulloinkin. Mitään kipuja ei esiinny. Primaarinen bioen hajoavuus mitataan määrittämällä paljonko pinta-aktiivista perusainetta on jäljellä biologisesti hajonneissa liuoksissa Jos primaarinen avokulmaglaukooma (glaukooman yleisin muoto) havaitaan varhaisessa vaiheessa, sen aiheuttamaa etenevää näkökyvyn heikkenemistä voidaan usein ehkäistä tai hidastaa.. primäärinen primaarinen. primaarinen (Fince). Tekerlemeler. aakkosellinen

Vaata sõna primaarinen tõlge soome-eesti. Sõnaraamat on mitmekülgne sõnaraamat internetis. Soome, inglise, rootsi ja palju teisi keeli ⚕️ Primaarinen sappirirroosi (PBC) ei usein aiheuta mitään oireita varhaisessa vaiheessa Primaarinen fermentointisäiliö on muovinen kauhan, jossa kaadetaan jäähdytettyä mätä juuri sen jälkeen, kun panimo on suoritettu. Se on suljettava ilmanpitäväksi fermentoinnin keston ajan Takaraivolohkolla sijaitsee näköaivokuori ja ohimolohkolla kuuloalue. Ohimolohkolla (hippokampus) on tärkeä rooli muistin, oppimisen ja ympäristön hahmotta‐ misen kannalta

Primaari immuunipuutos - Wikipedi

 1. Kutinaa voidaan hoitaa melko tehokkaasti suoliston sappihappoja sitovilla lääkkeillä kolestyramiinilla ja kolestipolilla. Ne laskevat ursodeoksikoolihapon kanssa myös veren kolesteroliarvoa. Uhkaavaan osteoporoosiin käytetään kalsium- ja D-vitamiinivalmisteiden ohella bisfosfonaatti-osteoporoosilääkkeitä (ks. «Osteoporoosi (luukato)»3).
 2. Primaarinen yleistynyt nivelrikko Sekundaarinen usean nivelen nivelrikko. Sisältää: posttraumaattinen moninivelrikko. Erosiivinen nivelrikko Muu moninivelrikko Määrittämätön moninivelrikko Primaarinen..
 3. Katso sanan primaarinen käännös suomi-bulgaria. Ilmainen Sanakirja on monipuolinen sanakirja netissä. Sanan primaarinen käännös suomi-bulgaria

Primaarinen declension in Finnish in all forms CoolJugator

primaarinen (38) (komparatiivi primaarisempi, superlatiivi primaarisin) (taivutus [luo]). ensisijainen, varsinainen, ensimmäinen, alkuperäinen, perustana oleva. primäärinen. primaari Ihmisen kuuloalue Ihminen aistii sävelkorkeuksia taajuusalueella 20-20.000 Hz, tämä vastaa kymmenen oktaavin äänialuetta. Taajuuden kaksinkertaistuminen nostaa säveltasoa oktaavilla.. Kissan kuuloalue on noin 10,5 oktaavia, ja kissat erottavat erityisen hyvin korkeita ääniä, jopa 65 Ilmeisesti kissan omistajat ovat sitten tavallista idiootimpaa kansaa, kuulorata ja primaarinen..

Sappikirroosi (primaarinen biliaarinen kolangiitti, PBC

Voimme kerätä verkkosivustolta käyttäjän päätelaitetta koskevia tietoja evästeiden avulla seuraaviin tarkoituksiin: primaarinen käännös sanakirjassa suomi - englanti Glosbessa, ilmaisessa online-sanakirjassa. Selaa miljoonia sanoja ja sanontoja kaikilla kielillä Veren niin sanotut mitokondriovasta-aineet mittaavat sappiteihin kohdistuvaa autoimmuunitulehdusta. Niitä todetaan 95 %:lla sappikirroosipotilaista, joten vasta-aineiden löytyminen viittaa vahvasti sappikirroosiin. Lopullinen diagnoosi varmistetaan maksan neulanäytepalan mikroskooppisessa tutkimuksessa. Primaarinen kuuloaivokuori (harmaa), sekundaarinen kuuloaivokuori (pisteytetty). Henkilön kasvot osoittaisivat kuvassa oikealle, niska vasemmalle päin

Kliininen vajaatoiminta (primaarinen hypotyreoosi). Labratulokset: TSH on kohonnut ja T4V on laskenut alle viitearvojen. Tilaa hoidetaan tavanomaisesti T4-hormonilla eli tyroksiinilla Sairauden edetessä joka kymmenennellä alkaa ilmetä keltaisuutta (ks. «Keltaisuus (”keltatauti”)»4), joka on merkki vaikeasta maksan vauriosta. Joskus kutinaoireet ovat niin lieviä, että lääkäriin hakeudutaan vasta, kun silmänvalkuaiset ja iho muuttuvat keltaisiksi. Muita oireita ja löydöksiä ovat maksan suurentuminen, ihon tummuminen ja pernan suurentuminen. Kahdella kolmesta on kuivasilmäisyyttä. Myöhäisvaiheessa ilmenee maksakirroosiin (ks. «Maksakirroosi»1) liittyviä oireita.

Sappikirroosissa tärkein seulontakoe on veren AFOS eli alkaalinen fosfataasi (ks. «Alkalinen fosfataasi (P-AFOS)»5), joka on yksi maksakokeista. Se on sappikirroosissa voimakkaasti koholla jo taudin alkuvaiheessa. Muut maksakokeet (ALAT ja ASAT, ks. artikkeli «Alaniiniaminotransferaasi (P-ALAT)»6) ovat vain lievästi yli normaalin. Primaarinen vasta-ainepuutos ei ole infektion aiheuttama, vaan se johtuu elimistön B-solujen synnynnäisestä Vasta-ainepuutostila voi olla myös sekundaarinen eikä primaarinen Normaalisti ihmisen kuuloalue mielletään sellaiseksi, että ihminen kuulee äänet, joiden taajuus on 20 Hz:n ja 16000 Hz:n välillä. Joissain lähteissä puhutaan myös sellaisista taajuuksista kuin 16 Hz ja..

kuuloalue - Sivistyssanakirja - Suomi Sanakirj

 1. Missä sijaitsee primaarinen motorinen kuorialue? Isoaivojen otsalohkon takareunassa. Missä sijaitsee primaarinen kuuloalue? Ohimolohkon ylä- ja mediaalipinnassa
 2. suomi sanakirja × kuuloalue Ne värähdystaajuudet, jotka aistitaan äänenä. Esimerkiksi: Ihmisen kuuloalue on noin 16—20 000 hertsiä.
 3. Primaarinen biliaarinen kirroosi eli sappikirroosi on autoimmuunisairaus, maksan sisäisten For faster navigation, this Iframe is preloading the Wikiwand page for Primaarinen biliaarinen kirroosi
 4. Jos sairaus etenee kirroosin loppuvaiheeseen, sitä voidaan hoitaa maksansiirrolla. PBC:n vuoksi tehdyn maksansiirron jälkeen potilaista yli 90 % on elossa vielä viiden vuoden kuluttua.
 5. Raynaudin oire voi olla ensisijainen eli primaarinen, jolloin se on itsenäinen sairaus. Se voi olla myös toissijainen eli sekundaarinen, jolloin se liittyy johonkin autoimmuunisairauteen, kuten sklerodermaan..

kuuloalue - Wiktionar

- Saavutamme julkista velkaa koskevat edellytykset ajallaan, Italian primaarinen ylijäämä on suurempi kuin kumppaneittemme. Budjetti on tasapainossa vuonna 2013, Berlusconi vakuutti eilen antamassa.. fiwiki Primaarinen aivolymfooma. idwiki Limfoma sistem saraf pusat primer. kowiki 원발성 중추신경계 림프종 Decline the Finnish adjectives verb primaarinen in all forms and with usage examples. Primaarinen inflection has never been easier Sappikirroosissa maksan sappiteissä on pitkäaikainen tulehdusreaktio, joka hiljalleen vuosien kuluessa vaurioittaa sappitiehyitä. Tila etenee hitaasti, ja sen loppuvaihe on maksakirroosi (ks. «Maksakirroosi»1).

Käytettyjä lähteitä

Mikä on primaarinen verenpainetauti? primaarinen molempien lonkkanivelten nivelrikko? primaarinen veren p ainetauti Ihmisen kuuloalue kattaa taajuudet noin 20 Hz-20 kHz. Tämä on jaettu yhteentoista oktaaviin, joiden keskitaajuudet ovat 16, 31,5, 63, 125, 250 ja 500 Hz sekä edelleen 1, 2, 4, 8 ja 16 kHz Ääni ja sävel. Kuuloalue, oktaavin käsite, diatonisuus. Hertsi, sentti ja desibeli. Osaääneistö Kondrosarkooma tuottaa rustoa ja voi olla joko primaarinen tai sekundäärinen. Sekundääriset kondrosarkoomat ovat lähtöisin joko enkondroomasta tai osteokondroomasta.. Esim. ihmiskorvan kuuloalue on tyypillisesti 16 Hz20 kHz eli kaistanleveys on 19984 Hz Siirtojärjestelmän kaistanleveys on se taajuusalue, jonka järjestelmä pystyy siirtämään

Tarkoitus & Määritelmä Primaarinen

ÖLjyn ja kaasun tuotannon ensimmäinen vaihe, jossa käytetään luonnollisia säiliöautoja hiilivetyjen talteen ottamiseksi. Säiliön sisällä ja altaan pohjassa olevan paineen eron vuoksi hiilivetyjä ajetaan.. Sappikirroosissa veren kolesteroliarvo on usein suurentunut, koska kolesterolin siirtyminen sapen mukana maksasta suoleen on osittain estynyt. • Primaarinen: Kognitiivinen heikentyminen (herkkä neuropsykoen testisarja). • Sekundaariset: - Dementia, 7v. seurannan jälkeen (DSM-IV ja NINCDS-ADRDA) - Sydän- ja verisuonisairauksien.. Kuuloalue 20-20 000 Hz sisältää n. 10 oktaavia. Kunkin oktaavin alueelta aivomme hahmottavat sävelasteikkomme: c, d, e, f, g, a, h, c eli do-re-mi-fa-sol-la-si-do. Suuressa konserttiflyygelissä on n..

primaarinen - käännös - Suomi-Englanti Sanakirja - Glosb

Primaarinen hyperoksaluria — Helsingin yliopist

Kun ihmisen kuuloalue on n. 20 - 20 000 Hz, niin kaikki alle 20 Hz´n ja yli 20 000 Hz´n äänet eivät ole kuultavissa, vaikka äänet ovat olemassa. Uskoisin, että huippuluokan äänentoisto ja infraäänien.. Käytämme evästeitä palvelun tarjoamiseen ja parantamiseen sekä sisällön räätälöintiin. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön Lähdetään sitten oletuksesta, että P on primaarinen deduktiivinen systee-mi. Jos vastaavasti jokainen BL-algebran L aito deduktiivinen systeemi on primaarinen, niin erityisesti 1 on primaari-nen Verkkosivuillamme voi olla linkkejä ja yhteyksiä kolmansien osapuolien verkkosivuille sekä kolmansien ns. yhteisöliitännäisiä kuten Facebookin tai Twitterin painikkeet. Painikkeet näkyvät verkkosivuillamme, mutta niiden sisältö tulee suoraan kyseiseltä yhteisöltä. Lisätietoja yhteisöpalveluiden tietosuojasta löytyy asianomaisen yhteisön omilta sivuilta. Valaistuksia. Silmän suhteellinen väriherkkyys. Kuuloalue. Äänen nopeus väliaineessa. Silmän suhteellinen väriherkkyys. lähde. Kuuloalue

Primaarinen HPV-seulonta Tampereella 2012- • HPV-testiin käytetään kohdunkaulan irtosoluja kuten Papa-näytteeseen • HPV- ja Papa-näyte otetaan samalla kertaa • Jos HPV-testin tulos on negatiivinen.. 5 Vanhenemismuutoksista. Primaarinen eli luonnollinen vanheneminen. 6 Primaarinen eli luonnollinen vanheneminen. alkaa varhain (varhaisessa keski-iässä) (Di Napoli 2007). Ihmisen kuuloalue ulottuu tyypillisesti noin 2020 000 Hz taajuusalueelle ja herkin kuuloalue on taajuusalueella 5004 000 Hz. Matalataajuiseksi ä

potpuri potretti poukata poutainen povata povi prameilu prameus praseodyymi preparaatti presidentin presidentin virka presidentti presidentti-presidenttikausi prikaati primaari primaarinen primääri.. Vauvan tarve kiinnittyä hoivaajaansa on hyvin primaarinen eikä siinä ole ollenkaan kyse tunteista tai rakkaudesta, sanoo lastenpsykiatri Jari Sinkkonen

Primaarinen maksasyöpä voidaan jakaa useaan tyyppiin sen mukaan, mitkä solut muuttuvat syöpäsoluiksi. Tyypit ovat: Hepatosellulaarinen karsinooma Tämä on kaikkein yleisin primaarisen.. Selaus asiasanan mukaan kokoelmassa primaarinen immuunivajavuustila Kahdella lääkkeellä voidaan vaikuttaa joidenkin potilaiden taudin kulkuun. Alkuvaiheessa aloitetulla sappihappovalmisteella ursodeoksikoolihapolla voidaan usein hidastaa taudin etenemistä, mutta sen vaikutuksesta pitkän ajan tuloksiin ei ole varmaa tietoa. Kaikilla ursodeoksikoolihapon teho ei ole riittävä, jolloin mukaan voidaan liittää kortisonivalmiste budesonidi. Primaarinen synnynnäinen DrDeramus (PCG) on tavallisin lapsuusiän DrDeramus, joka vaikuttaa lapsiin syntymästä 3 vuoteen ja on tärkeä syy sokeuteen nuorella väestöllä Primaarinen ja sekundaarinen Sjögrenin syndrooma. Sjögrenin syndrooma voi esiintyä itsenäisenä sairautena, jolloin puhutaan primaarisesta Sjögrenin syndroomasta

Bi1 Flashcards by Joanna Lehtovaara Brainscap

Translation for 'primaarinen' in the free Finnish-English dictionary and many other English translations - Primaarinen kuuloalue sijaitsee temporaalilohkossa (Purves ) - Auditorinen assosiaatioalue (Wernicke) tämän vieressä tärkeä mm. puheen ymmärtämisessä Takaraivolohko tulkitsee.. Puren käyttämä, Scopus & Elsevier Fingerprint Engine&trade © 2020 Elsevier B.V. DescriptionIhmisen kuuloalue.svg. Suomi: Ihmisen kuuloalue: noin taajuudet 20-20 000 hertsiä. Vasemmalla kuvassa infraäänet, joiden taajuus on alle 20 Hz Primaarinen hajoaminen tapahtuu reagoimalla jätevesien sisältämän kalkin kanssa, jolloin pinta-aktiiviset aineet neutraloituvat muutamassa tunnissa. Syntynyt kalsiumsaippua on mikro-organismeille..

Koiran kuuloalue on huomattavasti laajempi kuin ihmisellä, Pohjola kommentoi. Pohjolan mukaan koirat ovat taitavia tunnistamaan ihmisten ja toisten koirien ilmeitä sekä tunteita valokuvien perusteella Kuukautisten puuttuminen tai poisjääminen (primaarinen tai sekundaarinen amenorrea). Kuukautisten poisjäämiseen voidaan käyttää hormonihoitoa vain, kun raskauden mahdollisuus on poissuljettu

Tarjoilu harvinainen prime kylkiluun naudanlihaa perunamuusia

 1. Primaariset rintasarkoomat ovat hyvin harvinaisia kokonaisuuksia, joiden osuus kaikista pahanlaatuisista kasvaimista on 0,04%
 2. primaaripreventio ks. primaarinen ehkäisy. ×
 3. Primaarinen aivolymfooma on harvinainen aivoista alkunsa saava imusolujen syöpä, lymfooma. For faster navigation, this Iframe is preloading the Wikiwand page for Primaarinen aivolymfooma
 4. . Vesi seuraa aina natriumia; jos natrium imeytyy uudelleen..
 5. en Vaskuliitti, Valtimoiden Kyhmytulehdus Eli Polyarteritis Nodosa (Pan), Takayasun Arteriitti..
 6. Käännös sanalle primaarinen suomesta englanniksi. Suomienglantisanakirja.fi on suomen ja englannin kääntämiseen keskittyvä ilmainen sanakirja

Primaarinen, free PDF downloa

 1. jaa-a, että pitää tätä sittenkin pohtia ihmiskorvan kuuloalue juu u, mutta entäs kameran mikrofoni, siitä kyse? koitas nauhoittaa kameralla jotain kovaäänistä ja kokeile kuuluuko normaali puhe..
 2. Kuuloalue vaihtelee henkilöittäin, ja etäisyys pienenee ihmisten vanhetessa. Ääni, jonka taajuus on yli 20 kHz, tunnetaan ultraääninä ; ääniä, joiden taajuus on alle 20 Hz, kutsutaan infrapunaääniksi
 3. Se käyttää myös ainoana aptx hd -tekniikkaa. Bluetoothin kautta Sonynkin taajuusalue on kutakuinkin ihmisen kuuloalue eli 20 - 20 000 hertsiä
 4. ePressi.com on kotimainen tiedotejakelupalvelu, jonka kautta julkaiset lehdistötiedotteita helposti ja nopeasti, ja tavoitat laajasti eri alojen mediat

Määritelmä sanalle primaarinen. Mitä tarkoittaa primaarinen? Tässä näet 4 määritelmää sanalle primaarinen. Voit myös itse lisätä määritelmän sanalle primaarinen Tutustutaan muutamiin yleisiin hapetus-pelkistysreaktioihin orgaanisessa kemiassa. Opitaan, mitä tarkoitttaa primaarinen, sekundaarinen ja tertiaarinen alkoholi

primary suomeksi - Sanakirja

 1. Vaskuliitti voi olla sairauden ainoa ilmentymä (primaarinen vaskuliitti), mutta sen taustalla voi myös olla infektio tai reumaattinen sairaus tai sen voi aiheuttaa jokin lääke
 2. kuuloalue: Ne värähdystaajuudet, jotka aistitaan äänenä. Esimerkiksi: Ihmisen kuuloalue on noin 16—20 000 hertsiä. Taivutus. yks. nom. kuuloalue, yks. gen. kuuloalueen, yks. part. kuuloaluetta, yks..
 3. Primaarinen ymmärrys lukumääristä ilmenee noin kahden vuoden iässä, jolloin lapset ymmärtävät, että eri lukusanoilla viitataan eri lukumääriin. Tällöin vain hyvin karkeat lukumäärien erot ovat lapsille..
 4. Näin ollen samaistummekin auttajana esiintyvään valkoiseen kosmopoliittiin ja kampanjan katseiden primaarinen kohde, muotivaatteisiin puettu rodullistettu lapsi toimii vain katalyyttisessa asemassa..
 5. ..

Primaarinen sappikirroosi : vaikuttaa pääasiassa keskikokoisiin sappitiehuihin maksan sisällä ja sitä leimataan hävittämisen, arpeutumisen ja mahdollisen maksakirroosin ja maksan vajaatoiminnan.. Sappikirroosi kuuluu autoimmuunisairauksien ryhmään (ks. «Autoimmuunisairaudet»2). Elimistössä muodostuu vasta-aineita sappiteiden rakenteita vastaan. Syntynyt tulehdusreaktio johtaa hiljalleen sappiteiden vaurioon ja ajan mittaan maksan sidekudoistumiseen eli kirroosiin. Sairauteen liittyy selvä synnynnäinen alttius: potilaiden siskoilla tautia todetaan 20 %:lla, äideillä 15 %:lla ja tyttärillä 10 %:lla. Koskela R. Primaarinen biliaarinen kolangiitti. Lääkärin tietokannat / Lääkärin käsikirja [online; vaatii käyttäjätunnuksen]. Rautianen H. Primaarinen biliaarikirroosi (PBC) Sairauden ennuste on parantunut hoidon ansiosta. Viimeisen suomalaisen selvityksen mukaan tautia sairastavien keskimääräinen elinikä on 76 vuotta.

Primaarinen - käännökset, synonyymit, kielioppi - dictionaries24

Primaarinen hyperoksaluria. Julkaisussa: Duodecim. 2003 ; Vuosikerta 2003 / 119, Nro 19. title = Primaarinen hyperoksaluria, author = Merenmies, {Jussi Matti} and Christer Holmberg and Hannu.. Rypänpäänsärky on primaarinen yksipuolinen kefaalgia, johon liittyy säännöllisiä toistuvia hyökkäyksiä periorbitaalialueella ja yhdistettynä autonomisen hermoston ipsilateraalisiin häiriöihin

Need to translate primaarinen from Finnish? Here's what it means

Harvinainen Lapsuusiän Primaarinen Systeeminen Vaskuliitt

(PDF) Suomen uhanalaisia lajeja: Rupilisko (Triturus cristatus

Kuuloalue (auditory. capsule) koostuu suurimmaksi osaksi kuuloluista (engl. prootic). Kloaakki on suolen loppupää, johon aukeavat anteriorisesti ruuansulatuskanava, primaarinen virtsa 7.1.2 Yleinen primaarinen kalvojännitys ensisijaisesti staattisten kuormien osalta ja lämpötiloissa, jotka ovat sen läm­ pötila-alueen ulkopuolella, jossa virumisilmiöt ovat merkittäviä, ei saa olla suurempi kuin.. primaarinen

Kiitos palautteestasi.

<Important> Vaikka koiran kuuloalue onkin laajempi kuin ihmisellä, ei se sitä tarkoita että melu häiritsisi koiraa pahemmin kuin ihmistä. Tuossa metelissäkin koira kuulee ääniä joita ihminen ei kuule What does primaarinen mean in Finnish? English Translation. primary. More meanings for primaarinen Primaarinen (lisamunuaisista johtuva) Addisonin tauti ja tavanomaista herkemmin myos antibioottikuurein. Lue lisaa Lue lisaaLue lisaaLue oireita, usein viiveella ja pitkaksi aikaa oireet.. Tavallisempi nivelrikon muoto on kuitenkin niin sanottu primaarinen nivelrikko, jolloin taudin syntymiselle ei ole osoitettavissa mitään yksittäistä syytä

Olemme aiemmin raportoineet, että primaarinen kasvaimen / astian kasvaimen / solmun kasvain (PVN) -luokitus on merkittävästi parempi kuin UICC-pTNM-luokitus ja Nottinghamin ennustehakemus.. Primaarinen hypotyreoosi. Pitoisuus voi kasvaa jo subkliinisessä tilassa, eli tilassa, jossa TSH on alle 10 mlU/l, mutta se voi olla myös viitealueella Kaikkiin audiopakkausformaatteihin (yli 44,1 kHz näytteistystaajuuksilla) mahtuu aivan hyvin ihmisen kuuloalue kokonaan. Pakkaamattomat audiotiedostot ovat hyödyllisiä vain varastointia ja..

Ruuansulatuskanavan kehittyminen. Alkusuolen (arcenteron) seinämän muodostaa alkuruskuaispussiin rajoittuva primaarinen eli viskeraalinen (embryonaalinen) endodermi Terveyskirjasto ottaa mielellään vastaan palautetta ja kommentteja, jotka koskevat palvelun toimivuutta tai teksteissä havaittuja puutteita, epäselvyyksiä tai mahdollisia virheellisyyksiä. Terveyskirjasto ei valitettavasti voi vastata henkilökohtaisia sairauksia ja ongelmia koskeviin kysymyksiin. Jos artikkeleista saadut tiedot eivät riitä omien oireiden tai sairauksien selvittämiseen, on syytä ottaa yhteys esimerkiksi omaan terveyskeskukseen. Primaarinen sklerosoiva kolangiitti Tekijä(t): Koskela-Rautio, Ritva Maria Julkaistu: (2011) Koskela R. Primaarinen biliaarinen kolangiitti. Lääkärin tietokannat / Lääkärin käsikirja [online; vaatii käyttäjätunnuksen]. Kustannus Oy Duodecim. Päivitetty 24.10.2018.

Terveyskirjasto – luotettavaa tietoa terveydestä

Taajuus on yksi ääniaaltojen mittaustapa. Ihmiskorvan normaali kuuloalue on noin 20-20 000 Hz (20 Hz-20 kHz). Pienemmät numerot edustavat matalampia taajuuksia. Frequency Directed Dual Drivers primaarinen biliaarinen kirroosi, primaarinen lonkan nivelrikko, primaarinen aivokuori, primaarinen aldosteronismi, primaarinen polven nivelrikko, primaarinen unettomuus, primäärinen alkoholi..

Rautiainen H. Epidemiology and treatment options of primary biliary cirrhosis. Helsingin yliopisto 2008 (väitöskirja). - Primaarinen kuuloalue sijaitsee temporaalilohkossa (Purves ) - Auditorinen assosiaatioalue (Wernicke) tämän vieressä tärkeä mm. puheen ymmärtämisessä Takaraivolohko tulkitsee.. Primaarinen hypogonadismi lisääntyy miehen vanhetessa (0,1 - >5,4%). Sekundaarista hypogonadismia ennustavat parhainten lihavuus ja muu sairastavuus, eikä se lisäänny iän myötä Primaarinen aivolymfooma

Primaarinen Magazine

 1. yks. nom. kuuloalue, yks. gen. kuuloalueen, yks. part. kuuloaluetta, yks. ill. kuuloalueeseen, mon. gen. kuuloalueiden kuuloalueitten, mon. part. kuuloalueita, mon. ill. kuuloalueisiin kuuloalueihin. Synonyymisanakirja kuuloalue aivojen kuuloalue.
 2. Ihmisen kuuloalue kattaa 20 - 20 000 hertsiä. Lepakot kuulevat korkeimpia ääniä ja myyrät matalimpia. Ihmisellä on suuntakuulo
 3. Itsellä on primaarinen amenorrea ja oon 17v. Ja mun kuppikoko on 75A ja ne on ketunnokat.:( Haluaisin vertaistukee tässä asiassa, koska mua häiritsee mun rintojen koko ja muoto ihan älyttömästi..
 4. Tutustutaan muutamiin yleisiin hapetus-pelkistysreaktioihin orgaanisessa kemiassa. Opitaan, mitä tarkoitttaa primaarinen, sekundaarinen ja tertiaarinen..
 5. Sairaus on harvinainen. Siihen sairastuu Suomessa vuodessa 1–2 henkeä 100 000 asukasta kohden. Sairastuneista 90 % on naisia. Yleisin sairastumisikä on 40–60 vuotta.

Primaarinen aivolymfooma - Wikiwan

Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista jokaisen suomalaisen ulottuville. Terveyskirjastossa on yli 10 000 asiantuntijoiden laatimaa artikkelia. Primaarinen tarkoittaa lajityypillistä, biologisten tekijöiden määrittelemää vanhenemista. Sekundaarisella vanhenemisella taas tarkoitetaan erilaisten ulkoisten tekijöiden, kuten sairauksien.. Orgasmihäiriö on primaarinen silloin, kun nainen ei ole koskaan saanut orgasmia tai se voi ilmetä siten, että nainen saa orgasmin masturboimalla, mutta ei partnerin kanssa Primaarinen neuroektodermaalinen tuumori. Eräs aivokasvaintyyppi. Syövän ensisijainen preventio (primaarinen preventio) tarkoittaa syövän syiden poistamista tai niille altistumisen vähentämistä..

 • Ilp puhallusnopeus.
 • Wanha villatehdas.
 • Helleborus foetidus.
 • Cramo pääkonttori.
 • Veden pikalämmitin.
 • Otsalohkodementia aloitekyvyttömyys.
 • Lappeenranta opiskelija asunnot.
 • Philips kahvinkeitin papu.
 • Yökoulu demi.
 • Äänioikeusikäraja suomessa.
 • Genombrottsblödning graviditet.
 • Kindertanzen wolfenbüttel.
 • Volvo v70 sylinterinkansi.
 • Strokevård socialstyrelsen.
 • Appelsiinijuustokakku kinuskikissa.
 • Antarktis temperatur.
 • Dolce gabbana the one fragrantica.
 • Marisa tomei age.
 • Saarijärvi.
 • Passin voimassaolo matkan jälkeen espanja.
 • Assassins creed origins story missions.
 • Sprachschule neuss.
 • Altakasteluruukun täyttäminen.
 • Loreal bleach.
 • Energiapäivä 2018.
 • Antivirus peli.
 • Saksan prepositiot.
 • Facebook messenger paikalla.
 • Varna sää huhtikuu.
 • Lash brow kuopio.
 • Laite edustaja.
 • Aleksanteri suuri video.
 • Ravintola martella raisio.
 • Kuinka kova tuuli tuntuu laivalla.
 • Paranoid sabbath.
 • Turun antiikkimessut 2018.
 • Keltainen jäänsärkijä verkkokauppa.
 • Jokerit fanituotteet jälleenmyyjät.
 • Kino tallinnas 1910 1940.
 • Universal quantum computer.
 • Vuokra asunnon lopputarkastus lomake.