Home

Historiallinen miekkailu varusteet

Miekkailu - Wikipedi

 1. Katso Ylen aamu - Historiallinen miekkailu on vauhdikas harrastus Yle Areenasta. Areena on Suomen suurin netti-tv ja radio
 2. Kuva Juha Ruusuvuoren käsikirjoittamasta ja Hannu Lukkarisen piirtämästä Nicholas Grisefoth 5 – Susien linna -sarjakuvasta.
 3. Miekkailu sopii kaikille! Miekkailu on lähitaistelulaji, jossa pyrkimyksenä on yksinkertaisesti ja suoraviivaisesti Miekkailu on vaativa olympialaji, mutta sitä voi myös harrastaa vain kuntomielessä
 4. Historiallinen arkisto: Niteet 1-3 — ელწიგნი, რომლის ავტორ(ებ)ია: Suomen Historiallinen Seura. წაიკითხეთ წიგნი Google Play Books-ის აპის მეშვეობით თქვენს კომპიუტერსა და Android ან..

Historiallinen miekkailu (Hema) Suomessa Swordman

 1. Lajina historiallinen miekkailu on suhteellisen nuori. Vaikka vanhojen aseiden käytön rekonstuoimista aikalaiskirjojen pohjalta on tehty jo 1800-luvulla, vasta Internetin myötä laji on lähtenyt nopeaan kasvuun, kun vanhat miekkailuoppaat ovat tulleet kaikkien ulottuville. Nykyään laji on kehittynyt ahkeran tutkimustyön myötä valtavasti ja kasvattaa koko ajan suosiotaan.
 2. Vedämme 26. huhtikuuta Kulttuuriareena 44:ssä yleisölle avoimet harjoitukset. Aseita pääsee halutessaan testailemaan. Mukana on koko seuran käytössä oleva asevalikoima, pitkämiekat, tikarit, messerit, yhdenkäden miekat, kupurakilvet, sirpit ja keihäät.
 3. ViikkoSavon artikkeli yllä (klikkaa kuva suuremmaksi, niin teksti on luettavissa). Kuva on Elisan ottama ja siinä poseeraamassa ovat Seppo ja Jaakko. Savon Sanomien artikkeli alla.

Savon Historiallisen Miekkailun Seura esittelee historiallista miekkailua ja vetää avoimet Varusteet: T-paita, verrytteluhousut, sisäpelikengät tai muut salikäyttöön soveltuvat kengät ja.. EHFA tarkoittaa Euroopan historiallinen miekkailu Alliance. Olemme ylpeitä voidessamme luetella kohteen EHFA lyhenteet suurimmissa lyhenteiden ja akronyymien tieto kanteissa

Historiallinen miekkailu Suomessa public group Faceboo

 1. 23.11.2013 toteutettiin Sirppityöpaja, jossa tehtiin puusta ja vanerista treenisirppejä. Seuran videopajan puitteissa taas tehtiin siitä videoklippi:
 2. Kiitokset kaikille osallisille, kirjaston väelle, erityisesti Lauri Livistölle, seuran vapaaehtoisille ja kaikille seuran jäsenille, jotka lainailivat taas omia varusteitaan esittelyyn ja Minarin oppitunteja varten. Toivottavasti keskiaika ja meidän aseoppeihin hyvin vielä asettuva renessanssi olisivat joskus uudelleenkin esillä kirjastossa ja päästäisiin uudelleen tekemään yhteistyötä Kuopion kirjaston kanssa.
 3. olleille peruskursseille jatkokurssin pitkämiekan käsittelystä.
 4. Halua ja kiinnostustahan löytyi ja alettiin säätämään asiaa kasaan. Ajankohdaksi valikoitui 14.1. ja sisällöksi suunniteltiin esittelypistettä koko päiväksi kirjaston aulaan ja esittelynäytöstä illaksi. Vinkkasin mukaan myös Kuopion historiallisten tanssien harrastajat, jotka sitten toteuttivatkin oman esittelytilaisuutensa keskiaika-teemakuukauden aikana.
 5. ation.
 6. Poika yllään valkoinen miekkailu puku ja musta miekkailu naamio seisoo miekka harjoitellaan miekkailu

Kirjasto-projekti alkoi käytännössä jo päiviä ennen tositoimia mukaan esittelypöydälle tulevien varusteiden, kirjojen, yms. listaamisella. Mainosjulisteita ja flyereita ja muuta paperikamaa piti tehdä ja kopsailla. Esittelyn oli tarkoitus kestää puolisen tuntia ja sisältää tekniikkanäytteitä ja informaatiota eri aseista. Sellainen esittelysetti vaati jo aika paljon ennakkosuunnitteluakin. Saksalainen miekkailu. Kilpailutoiminta. Miekkailuseura EHMS järjestää harjoituksia historiallisissa eurooppalaisissa miekkailutaidoissa Helsingin Sörnäisissä seuran omalla salilla Viime viikonlopun aikana Kaleva vieraili historiallisen miekkailun alkeiskurssilla. Toimittajat ottivat kuvia harjoittelusta sek haastattelivat historiallisen miekkailun ohjaajaa Joni Karjalaista ja muutamaa alkeiskurssilaista.Kaleva uutisoi alkeiskurssista sunnuntaina (30.1.) kuvauutisella, ja kurssista lytyy lis kuvia Kalevan kuvagalleriasta.Linkki uutiseen: http://www.kaleva.fi/uutiset/haarniska-ei-suojaa-kun-taistelija-pistaa-keskiaikaisella-pitkamiekalla/886995

Historiallinen miekkailu pääsi Kalevaan - OMS uutise

Puolessa tunnissa oli kaikki koossa. Keihäitä törröttämässä telineessä, aseita, kirjoja ja mainoksia esittelypöydällä ja pari suurta kynttilää palamassa. Miekkailun esittelyä Rock The Clubit –tapahtumassa 12.4.2014 30.3.2014 by M!ka 2

Tervss seurassa vuodesta 2002

Kun olin sopinut asiat kirjaston suuntaan, alkoi vapaaehtoisten värväys. Kirjasto-päivässä oli lisähaasteena sellainenkin seikka, että samalle päivälle olin sopinut miekkailuoppitunteja Minna Canthin lukioon keskelle päivää. Eli vapaaehtoisia oli pakko saada mukaan avuksi, jotta homman voisi suunnitellulla tavalla järjestää kokopäiväksi, vaikka en itse pystyisi paikalla iltapäivällä olemaan tuntikausiin. Onneksi kirjaston esittelypisteeseen löytyi vapaaehtoisiksi Mirja, Terttu ja Ville, sekä myös lukio-oppitunti- ja esittelyryhmän Elisa ja Jaakko. Suomeen historiallinen miekkailu rantautui Marko Saaren johdolla ensimmäisenä 1990-luvun puolivälissä Turkuun, jossa Warusseppäin kilta perustettiin vuonna 1997. Mitä varusteet maksavat Historiallinen miekkailu viittaa historiallisiin lähteisiin perustuviin, eurooppalaisperäisiin kamppailutaitoihin, joissa käytetään miekkaa aseena. Kamppailutaitoja käsitteleviä dokumentteja on säilynyt aina 1300-luvun alusta nykypäivään saakka..

Eniten muualta linkitetyt uutiset

Savon Sanomat julkaisi pienen uutisen 28.4.14. Faktat meni onnistui Savarilla menemään vähän sinnepäin samanlaisen tiedotteen pohjalta, mistä ViikkoSavo onnistui tiivistämään varsin hyvin ja faktat kohdilleen. Vaan eipä noista pikkuvirheistä niin väliä. Olennaista, että hyvä asia sai vähän huomiota maakunnallisessa lehdessäkin.Terminä “historiallinen miekkailu” ei kenties ole paras mahdollinen, koska asetaitoihin kuuluu paljon muutakin kuin miekan käyttöä. Vanhat kirjat ja käsikirjoitukset opettavat miekan käytön lisäksi muun muassa painia ja aseettomia taitoja, tikarin, keihään ja varsikirveen käyttöä, sekä taistelua haarniskassa ja hevosen selässä. Historiallinen miekkailu onkin ennemmin kattotermi valtaisalle kirjolle erilaisia historiallisia kamppailutaitoja, joiden konteksti voi olla moninainen. Vakiintunut kansainvälinen termi lajille on HEMA eli Historican European martial arts – historialliset eurooppalaiset taistelutaidot. Miekkailu on yleiskäsite erilaisille miekkaa käyttäville taistelumuodoille. Nykyisessä kielenkäytössä miekkailulla tarkoitetaan yleensä länsimaista urheilumiekkailua. Miekan ja miekkataistelun historia on vuosituhansia vanha ja sotaisa OMS Kaleva historiallinen miekkailu pitkämiekka fiore. Toimittajat ottivat kuvia harjoittelusta sekä haastattelivat historiallisen miekkailun ohjaajaa Joni Karjalaista ja muutamaa alkeiskurssilaista

Historiallinen miekkailu

miekkailu. Miekkailun olympiasuosikki Baldini kärähti. Suomelle historiallinen miekkailumitali. Teemu Seeve on tuonut Suomelle kautta aikain ensimmäisen arvokisojen kultamitalin miekkailussa Minarin reissulta ehdittiin ilta viiteen takaisin Kirjastolle ja ehdittiin kohtuudella järjestellä esittelyyn varattu auditorio meille mieleiseen muotoon, koota tarvittavat aseet ja kässäri esiin ja vielä jäi aikaa vähän jännittää tuleeko paikalle ketään. No tulihan sitä yleisöä ja vielä oikein hyvin. Paljon enempi kuin uskallettiin odottaa. Siinä sitten pidin vajaan 40 minuutin luennon historiallisesta miekkailusta ja meidän seuran aseista ja niiden käytöstä. Aika tarkkaan olin etukäteen suunniteltu sellainen rytmitys, missä puhepätkät ja tekniikkaesittelyt vuorottelivat, jotta kokonaisuus olisi mahdollisimman ymmärrettävä ja kiinnostusta herättävä. Kai me jotenkin myös onnistuttiin, kun kiitoksia saatiin, uteliasta porukkaa jäi juttelemaan esittelytilaisuuden jälkeen, joku kirjoitti kehuvan kommentin Savon Sanomien yleisöosastolle ja mikä parasta, kirjastolta saatiin seuraan kolme uutta jäsentä. Se oli palkitsevinta koko tässä projektissa.Kirjastolle olin jo hyvissä ajoin vienyt useita julisteita ja flyer-nippuja. Hyvin positiivisesti kirjaston väki mainoksiin suhtautui ja mukavasti pääsi meidän projekti talossa esille.Miekkailijan elämä on enemmän tai vähemmän täynnä miekkoja. Ensimmäinen herättää monelle suurimmat tunnereaktiot. Miekka miekan perään tunnetilat hiipuvat, vaikka uusi miekka hyvälle tuntuukin. Kyseessä on kuitenkin pidemmällä juoksulla työkalu, jonka voi aina toivoa olevan jossain suhteessa parempikin…  Näitä ajatuksia lisää  Ensimmäinen miekkani – Unelmien täyttymys? -artikkelissa Swordman.fi-sivuillani.

Tallinnan historiallinen keskusta. Loputon Keräilykohde - Unescon Maailmanperintökohteet 29. huhtikuuta järjestämme pitkämiekan tutustumiskurssin, jossa pääsee tutustumaan  1300-1500 luvuilla hallitsevana miekkamallina Euroopassa olleen pitkämiekan käyttöön alkuperäisten oppien mukaisesti. Pääosa sisältöä ei ole sama kuin 2.5. järjestettävällä toisella peruskurssilla.  Olet tervetullut osallistumaan molempiin peruskursseihin. Saksa : Selaa 216 potentiaalista palveluntarjoajaa miekkailu - välineet ja varusteet-alalta Europagesilla, maailmanlaajuisella B2B-alustalla Hyvin ottivat kirjaston asiakkaat meidät vastaan. Kaikenlaista väkeä kävi roinaa ihmettelemässä ja lajista ja aseista kyselemässä. Moni sanoi palaavansa illalla kirjastoon esittelytilaisuuteen.

historiallinen miekkailu. Juttuvirta. Kategoriasta Asiat Phone Number. Historiallinen miekkailu Suomessa. Your Custom Text Here. Suomalaiset aktiiviset historiallisen miekkailun seurat. Etkö löydä omaa seuraasi listalta Historiallinen miekkailu sopii kaikenikäisille miehille ja naisille, mutta miekkailuun seurassamme on 14 vuoden alaikäraja.Lisähaasteena oli myös se, että aika iso osa varusteista piti irrottaa myös Minna Canthin lukioon, jossa vedettiin lyhyet esittelyt kaikista meidän aseista ja päälle oppitunnit, joissa tarjosimme opiskelijoille pitkämiekat ja maskit käyttöön. Aika pian tuli selväksi, että kaikki tuona päivänä tarvittava roina ei mitenkään mahtuisi henkilöautoon eikä kahteenkaan. Onneksi sain pakettiauton lainaan.

Järjestämme 2.5. huhtikuuta toisen pitkämiekan tutustumiskurssin. Pääosa sisältöä ei ole sama kuin 26.4. järjestettävällä peruskurssilla.  Olet tervetullut osallistumaan molempiin peruskursseihin.Sirppi-ilta toteutetaan, jos osallistujia löytyy riittävästi. Muussa tapauksessa treenailemme sirppiä omissa oloissamme.

Lataa tämä ilmainen kuva aiheesta Ritari Historiallinen Miekkailu Pixabayn laajasta kirjastosta tekijänoikeudettomia kuvia ja videoita 29.4. ja 2.5. järjestämme kaksi pitkämiekan peruskurssia, joiden sisältö tulee olemaan osin erilainen, joten halukkaat voivat osallistua molempiin ”peruskursseihin”. 3.5. järjestämme jatkokurssin näille kahdelle peruskurssille. Pääroolissa tulee olemaan saksalaiset pitkämiekkaopit 1300- ja 1400-luvulta, mutta mukana tulee olemaan myös italialaisia oppeja 1400-luvun alusta ja mahdollisesti myös muita aseita, kuin pitkämiekka. Historiallinen miekkailu Suomessa has 541 members. Ryhmä kaikille suomalaisille historiallisen miekkailun harrastajille! Linkatkaa aiheeseen liittyvää.. 14. tammikuuta heräiltiin sitten hyvissä ajoin ja pakkailtiin ja järjesteltiin kamoja autoon toista tuntia. Vähän enne kymmentä oltiin kirjastolla etsimässä parkkipaikkaa ja vähän vaikeastihan se sitten löytyikin. Mukaan lupautuneita vapaaehtoisia oli sovitusti paikalla ja pikaiseen ryhdyttiin esittelypöytää väsäämään parhaalle paikalle aulaan. Niin kuin aina, jotain unohtuu matkasta. Tällä kertaa unohtuivat esittelypöydän pöytäliinat.  Mirja lähti sellaisia metsästämään ja muut jäivät pöytää väsäämään. Kirjaston ulko-oviin lisäilin kolmen julisteen riveihin esittelymainoksia, jotta sisääntulija ei voisi välttyä niitä näkemästä. Kauppa. Tietoa. Historiallinen miekkailu. Yhteisö

Historiallinen miekkailu savon miekk

Kaikille kurssille osallistujille annettaan käyttöön miekkailumaski ja pitkämiekka. Kurssilainen tarvitsee vain sisäpelivaatetuksen ja mielellään ne nahkakäsineet käsiä suojaamaan. Kurssipaikkoja on varusteiden rajallisuuden vuoksi hyvin rajoitetusti, joten ilmoittaudu ennakkoon. Varusteet: T-paita, verrytteluhousut, sisäpelikengät tai muut salikäyttöön soveltuvat kengät ja juomapullo. Suositeltavaa olisi olla myös nahkahanskat. Eväät mukaan: Ottakaa mukaan juotavaa ja jotain syötävää. Jossain välissä pidetään lyhyt kahvitauko. Ikäraja: 14v Hinta: Kurssi on ilmainen. Ilmoittautuminen:  Ilmoittaudu ennakkoon Mika Vesteriselle mika.vesterinen(ät)dnainternet.net Jos haluat taistelut miekat elokuviin, niin voit nauttia tämän uuden urheilulajin. Nimeltään realistinen historiallinen miekkailu, ja on unohdettu kamppailulaji ILMOITTAUDU ALUSTAVASTI, JOS KIINNOSTAA! Hintaa tulisi osallistujaa kohti 10-15 euroa.  Ajankohtaa ei ole vielä päätetty, mutta joku normaalitreenien ulkopuolinen ilta olisi kyseessä. Ilmoittaudu alustavasti, jos kiinnostaa: mika.vesterinen(ät)dnainternet.net

Historiallinen miekkailu Oulun Miekkailuseurassa - YouTub

Miekka mielessä HEMA - Historiallinen miekkailu tutuksi Sivu

Mitä muuta eroa on 350N ja 1600N miekkailumaskeilla kuin hinta? Käy lukemassa kirjoittamani Miekkailumaskeissa on eroa-artikkeli. Historiallinen miekkailu on taistelulaji, jossa harjoitellaan vanhoja eurooppalaisia taistelutaitoja aikalaislähteiden pohjalta. Yksityiskohtaisia oppaita aseiden käyttöön on säilynyt aina..

Historiallisen Miekkailun Seura EHMS Eurooppalaisia

ViikkoSavo julkaisi 23. huhtikuuta kuvan kera pienen artikkelin Kulttuuriareena 44:ssä  29.4.-3.5. järjestettävistä miekkailukursseista.  Radio Kuopiossa oli samasta aiheesta Mika Vesterisen lyhyt haastattelu samana päivänä. Последние твиты от Historiallinen Aikakauskirja (@HistAik). Suomen Historiallisen Seuran ja Historian Ystäväin Liiton julkaisema tieteellinen aikakauslehti. Lehden toimitus twiittaa täällä Kirjoittelimpa tässä joutessani tekstiä suojavarusteiden hankkimisen puolesta. Käykääpä lukemassa täältä: Posts about Historiallinen miekkailu written by M!ka. Posted in Varusteet. Tagged HEMA, Historiallinen miekkailu, Swordman.fi kaiken tasoisille harrastajille. mikä onkaan tyylisi juosta, on meillä siihen parhaat varusteet

Saksalainen pitkämiekka (Liechtenauer trad

Miekkailu - välineet ja varusteet Saksa Europage

Kuvia miekkailunäytöksestä 10Harjoitusajat ja -paikat | savon miekka
 • Pikkubussi myydään.
 • Mc puhuva pää.
 • Motorhead lappeenranta.
 • Nutrilett 10 päivää kokemuksia.
 • Liisa nojonen.
 • Dataspel för barn 8 år.
 • Porvoon lääkärikeskus hinnasto.
 • Raskaustesti haalea viiva.
 • Kesäillan risteily jyväskylä.
 • Miksi nato perustettiin.
 • La paz nähtävyydet.
 • New york times wikipedia.
 • Watch fullmetal alchemist the movie conqueror of shamballa english sub.
 • Nastarenkaat 205/55r16.
 • Jeep grand cherokee 4.7 v8 overland.
 • Missä vallu luuraa peli.
 • Kannabis seulat puhtaaksi.
 • Finder elvak.
 • Koboltti ominaisuudet.
 • Äänekosken terveyskeskus.
 • Vesimelonisalaatti reseptit.
 • Roomalaiskatolinen kirkko on.
 • Kaapo laulun pilaversio.
 • Käytetyn auton kustannukset.
 • Leirintämökki.
 • Johannes kastaja kastoi jeesuksen.
 • Nnz stellenangebote nordhausen.
 • Ansluta canon skrivare till trådlöst nätverk.
 • Vuokra asunnon lopputarkastus lomake.
 • Torstai on toivoa täynnä 1982.
 • Logement insolite namur.
 • Amk ilman pääsykoetta.
 • Hyvän mielen vuosi 2018.
 • Söpöt tutit.
 • Kermainen hedelmärahka.
 • Helsingin yliopisto uusi johtosääntö.
 • Mallitoimisto fondi susanna.
 • Verkkoapteekki saksa.
 • Yk köyhyys.
 • Tm talvivertailu.
 • Länsi suomen pelastuslaitos.